• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Kervanı Vakfı kimdir? Umut Kervanı Vakfı kimin?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Umut Kervanı Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yardım faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Umut Kervanı Vakfı kimdir? Umut Kervanı Vakfı kimin? Soruları ise merak ediliyor. İşte Umut Kervanı Vakfı ile ilgili merak edilen soruların cevabı…

Umut Kervanı Vakfı kimin?

Umut Kervanı Vakfı internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Umut Kervanı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak Cengiz Kurtaran görev yapıyor. Cemal ÇINAR, Adem YALÇİN, Mustafa BOZKURT ve Ahmet PAK ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak yer alıyor.

Umut Kervanı Vakfı kimdir?  

Vakfın internet sitesinde Umut Kervanı Vakfı kimdir?  Sorusuna şu şekilde yanıt veriliyor:Bizler, kendimiz ve sevdiklerimiz için mutlu ve ferah bir hayat sağlamaya çalışıyorken, ne yazık ki yanı başımızda, ya da uzaklarda bizim gibi olan başka insanlar hayatta kalma mücadelesi vermektedirler! İnsanların yaptıkları ya da doğal afetler sebebiyle kimi insanların yaşama hakkı ellerinden alınmaktadır! Bizler, dünyanın herhangi bir yerinde, ihtiyaçlarını karşılayamayan mağdur durumdaki insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Mazlum ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkanları oluşturmak, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla 2013 yılında kurulan vakfımız, 2017 yılında kurumsallaşarak, her işi Allah rızası için yapmaya gayret eden, insanlığa katkıda bulunmak isteyen, insanlığa saygılı, gönüllü kardeşler olarak Türkiye genelinde, bölge ayırımı yapmadan bir çok il, ilçe, belde ve köyde kimsesizlerin yardımcısı olmak üzere faaliyet yapmaktayız.”

Umut Kervanı Vakfı Misyon ve Vizyonu

Umut Kervanı Vakfı’nın misyonu, “Allah’a hakkıyla kul olabilmek ve evrensel kardeşlik bilinciyle, dünyanın her yerinde hak ve hakikatin; adalet ve iyiliğin; insanca yaşamanın önündeki engelleri kaldırmak için, din, dil, ırk ve mezhebine bakmaksızın her nerede olursa olsun zulme uğramış yada başka sebeple muhtaç duruma düşmüş insanlara ihtiyaç duydukları iyilik ve insani yardımı ulaştırmak.” Olarak açıklanırken Umut Kervanı Vakfı’nın vizyonu ise şu şekilde ifade ediliyor: “Yardımlaşma alanında sivil toplum kuruluşlarına öncülük ederek, kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirip ortak hareket bilincini oluşturmak suretiyle yardım faaliyetlerini güçlü, zamanında, en verimli yapan etkin kurum olmak.”

Umut Kervanı Vakfı’nın çalışmaları

Umut Kervanı Vakfı’nın insani yardım alanında birçok projesi bulunuyor. Bu projelerden bazıları ise şu şekilde:

Mevlid yemeği

Yetim giydirme

Süt Keçisi

Kardeş Aile

Adak/Akika/Şükür Kurbanı

Su Kuyusu

Gıda Paketi

Giyindirme

Suriye

Katarakt

Kırtasiye Yardımı

Umut Kervanı Vakfı İletişim

Umut Kervanı Vakfı iletişim için umutkervani.org.tr adresini ziyaret edebilir veya  0543 870 81 32 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Umut Kervanı Adres bilgilileri

Umut Kervanı Vakfı adres bilgisi ise şu şekilde: Göztepe Mah. Mahmutbey Cad. İstoç Oto Ticaret Merkezi 3. Cad. N-1 Blok No:6/102 Dükkân: 123 - Bağcılar / İSTANBUL

Umut Kervanı sosyal medya hesapları

TWİTTER https://twitter.com/umutkervanivkf

FACEBOOK https://www.facebook.com/UMUTKERVANIVAKFI/

İNSTAGRAM https://www.instagram.com/umutkervanivkf/

YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UCa0MU97eLcrsQPlvkotZLvA

TELEGRAMhttps://t.me/umutkervanimedya

Bu haberler de ilginizi çekebilir