• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Olta balıkçıları Hilvan'da Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Motorlu araçlardan kaynaklı emisyonu en aza indirgemek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nı uçurtma şenliği ile başlatan Hilvan Belediyesi, çevre illerden gelen ve Hilvan’daki spin tutkunları ile birlikte Hoşin Mahallesi Atatürk Baraj Gölü kıyısında kaşık attı.

3 bin yıllık tarihi mekânda düzenlenen etkinliğe Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Belediye Meclisi üyeleri, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen federasyon temsilcileri, Hilvan Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mesut Yetkin, Şanlıurfa Muhtarlar Derneği Hilvan Şube Başkanı Halil Bayuk, mahalle muhtarı ve olta balıkçıları katıldı.

Düzenlenen etkinliğin ardından açıklamada bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısı ile doğa yürüyüşü ve olta balıkçılığı için bir araya geldik. 3 bin yıllık tarihi mahallede düzenlediğimiz etkinliğimize Çanakkale, Konya, Batman, Gaziantep ve Bozova’dan gelen arkadaşlarımız ayrı bir heyecan ve renk kattı. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek sene daha kalabalık bir şekilde ve daha güzel bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Hilvan Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mesut Yetkin, "İlçemizde güzel bir etkinliğin oluşmasına yardımcı olan ve katkı sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Aslan Ali Bayık’a derneğim ve tüm olta tutkunları adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Avrupa Hareketlilik haftası münasebetiyle olta balıkçılarının bir araya getiren etkinlikte, en büyük balığı yakalayanlara çeşitli ödüller verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir