• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Bakan Şimşek: `Batman`da istihdam hızla artmaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Üniversitesi`nde düzenlenen İş-Kur 2012 yılı Batman istihdam şampiyonları ödül törenine katıldı.
 
Batman Üniversitesi Konferans Salonu`nda düzenlenen İş-Kur 2012 yılı Batman istihdam şampiyonları ödül törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Defterdar Hasan Koca, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Törende ilk olarak İş-Kur Müdürü Besim Eviz bir açılış konuşması yaptı. Eviz, konuşmasında katılımcılara bilgiler vererek herkese gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.
 
Açılış konuşmasının ardından Vali Yılmaz Arslan söz alarak, "Devletin özellikle belli alanlarında faaliyet gösteren kurumları, özel sektörleri ve sivil toplum örgütleri bu tür programlar ve etkinlikler yapması çok önemlidir. El birliğiyle, gönül birliği ve güç birliği ile bu ülkeyi ve ekonomisini büyütmek insanlığın refah seviyesini yükseltmek zorundayız. Burada ödül alan bütün kişi ve kuruluşları tebrik ediyorum" dedi.
 
Arslan`ın konuşmasının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizliğin hem Batman`ın hem ülkenin en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, "İşsizlik sorununu çözmeye yönelik olarak çok büyük mesafe kat ettik. Küresel krize rağmen 2009`un başından bu yana Türkiye`de 3,3 milyon kardeşimize iş imkânı bulduk. Aynı dönem de Avrupa`nın tamamına bakarsak 27 ülke bir tane net istihdam oluşturamamış ve tam aksine 300 binin üzerinde istihdam konumuna sahibiz. Türkiye`de temel sorun mesleksizlik sorunudur. O yüzden meslek kazandırma kursları çok önemlidir. En çok istihdam yaratan ülkelerden bir tanesi Türkiye`dir" ifadelerini kullandı.
 
Batman`da istihdamın hızla arttığına ve işsizliğin düştüğüne dikkat çeken Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler geleceğe ümitle bakıyoruz. Bir yandan İş-Kur`un toplum yararına yaptığı çalışmalar ama daha önemlisi ve daha kalıcı olan buralarda yatırımlar artıyor. Batman çok hızlı bir şekilde önemli sanayi merkezine, üretim üssüne dönüşüyor ve bu süreç daha da hızlanacaktır."
 
Konuşmaların ardından Şimşek ve Arslan, İş-Kur 2012 yılı Batman istihdam şampiyonlarında ödül alan kişilere ödüllerini verdi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir