• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Batman’da 5 engelli çocuğu ile evsiz kalan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık Mahallesi’nde ikamet eden Özel ailesi, kiralık ev bulamadıkları için eşyaları ile beraber sokakta zor günler geçiriyor.

 

Çocukları engelli olduğu için yıllardır her kiraladıkları evden birkaç ay sonra çıkarıldıklarını belirten kendisi de engelli olan baba Özel, kiralık ev bulamamaktan yakındı.

Kiralık tuttukları evlerden sürekli çıkarıldıklarını ve ev bulmada büyük bir sorun yaşadıklarını dile getiren Özel, tek gelir kaynaklarının engelli maaşı olduğunu anlattı.

Tek isteklerinin kendilerine ait bir evlerinin olması olduğunu vurgulayan Özel, taksitlerini kendilerinin vereceği şekilde yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine ev almada yardımcı olmasını istedi.

“Çocuklarım engelli olduğu için kimse bize kiralık ev vermek istemiyor”

Ev konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten engelli Mehmet Özel, “1968 doğumluyum engelliyim. Nörolojik rahatsızlığım var ve yürüme sorunu yaşadığım için desteksiz yürüyemiyorum. 7 nüfuslu bir aileyiz. Eşim hariç hepimiz engelliyiz. Çocuklarım engelli olduğu için doğru dürüst kimse bize kiralık ev vermek istemiyor. Yüküm ağır, engelli maaşlarımızla geçiniyoruz. Başka gelirimiz yok. Şu anda ev sahibi bizi evden çıkardı. Hangi eve gitsek 1-2 ay sonra bizi çıkarıyorlar. Çocuklarım engelli olduğu için ev sahipleri ile sorun yaşıyoruz.” diye konuştu.

“Kimsenin bizi çıkarmadığı bir evimiz olsun istiyoruz”

Kimsenin kendilerini kiralık evlerde barındırmadığını, bu nedenle yetkililerden ve hayırseverlerden destek talep ettiklerini ifade eden Özel, şunları söyledi:

“Sayın Valimizden ve hayırsever iş adamlarından rica ediyorum; taksitlerini de vereceğim kendime ait bir ev bana vermelerini istiyorum. Bize ait bir evimiz olsun ki artık kimse bizi evden çıkarmasın. Önümüz kış ve eşyalarımız dışarda, perişan haldeyiz. Kiralık ev bulamadığımızdan dolayı çok mağdur durumdayız. Herkesten rica ediyorum; lütfen bu sorunumuza bir çare bulun.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir