• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Kılıçdaroğlu: Bir yıl içinde çözmezsem siyaseti bırakacağım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar; 

SİYASET PARTİLER DEVLET DEĞİLDİR

Siyaset kurumu sorunları nasıl çözer? Siyasi partiler devlet değildir. Devlet ayrıdır, bakidir. Siyasi partiler, vatandaştan yetkiyi alır 5 yıl süreyle gelir yönetir, devlet olmaz. Devlet adaletle, liyakatle yönetilir. Adaletin ve liyakatin olmadığı bir yerde devlet yara alır. Siyasi partilerde devletin hafızası olmaz. Siyasetçi kendini devletin yerine koyamaz.

İçişleri Bakanı çıkıp da televizyona bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar rüşvet veriliyor dediği zaman devleti yönetenlerin harekete geçmesi lazım.

Şu memleketin geldiği hale bakın. Siyaset kurumunun geldiği hale bakın. Parayı verenin düdüğü çaldığı bir devlet olmaz.

YURT SORUNUNU 1 YIL İÇERİSİNDE ÇÖZMEZSEM SİYASETİ BIRAKACAĞIM

Okullar açıldı. Hala birleştirilmiş sınıflar var. Hala derslik ihtiyacımız var. Üniversiteler açıldı yurt sorunumuz var. 20 yıldır yurt sorununu çözemediler. 1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım.

Ev kiraları aldı başını gidiyor. Vatandaşın derdi bu, sarayda oturanların, beş yerden maaş alanların böyle bir derdi yok. Türkiye'nin geldiği hale bak. Bize beş büyük sorun bıraktılar.

Eğitim, başlı başına bir sorun. 1 milyon 600 bin çocuğunuz EBA'ya ulaşamıyorsa bu çocuğa hangi eğitimi veriyorsunuz? 40 bin çocuğumuz okula gidiyor, okuma yazma bilmiyor.

SİYASİ PARTİLER KANUNU

Siyaseti kirlilikten arındıracağız. İlk yapacağımız iş siyasi ahlak yasasını çıkartacağız. Rüşvet alanların Meclis'te ne işi var.

Siyasi partiler yasasını da değiştireceğiz. Milletvekillerini siz mi seçiyorsunuz? Hayır, biz seçiyoruz. Darbe anayasasından kalma Siyasi Partiler Kanunu'nu değiştireceğiz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir