• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Aşılama oranlarının düşük olduğu Midyat'ta vatandaşlara Covid-19 aşı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurum amirleriyle bir araya gelen Kaymakam Ahmet Solmaz ilçedeki Covid-19 salgın tedbirleri ve aşı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Basın mensuplarıyla da bir araya gelen Kaymakam Solmaz, aşılama oranlarının düşük olduğunu, yeni bir varyantın hızla yayıldığını ve yoğun bakım ünitelerinin dolduğuna dikkat çekerek vatandaşlara aşı olma çağrısı yaptı.

“Mardin geneli ve ilçemizde yoğun bakım üniteleri doldu” 

İlçede özellikle son bir aydır vaka sayılarında bir artış olduğunu müşahede ettiklerini belirten Kaymakam Solmaz, “Bununla ilgili olarak gerekli önlemler konusunda idari, adli ve sağlık anlamında bütün birimlerimiz çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı çok önemli. Çünkü sağlık, sadece toplumsal değil, kişisel ve ailelerimiz açısından bir mesuliyet taşımaktadır. Maalesef bu virüsün çok hızlı yayılan bir varyantı şu an Türkiye’de görülüyor. Bu noktada aşının önemi daha çok ortaya çıkıyor. Aşı ne kadar hızlı bir şekilde yaygınlaşırsa hem bulaş riski azalacak hem de hastalığa yakalanan vatandaşlarımızın bunu daha hafif geçirmesini umut ediyoruz.  Bu konuda kuvvetli veriler bize geliyor. Maalesef şu an Mardin geneli ve ilçemizde yoğun bakım ünitelerimiz dolu.” diye belirtti.

“Kuşkusu ve endişesi olan gelsin kendim onları bilgilendireceğim”

Yanlış bilgilendirme ve algılar nedeniyle vatandaşların kafa karışıklığı yaşadığını dile getiren Solmaz, “Her türlü uyarıya rağmen maalesef bu uyarıları dikkate almayan ve aşılanmayan vatandaşlarımızın daha çok bu hastalığa yakalandığını ve ağır bir şekilde geçirdiğini görüyoruz. Vefat edenler de var. Bizim isteğimiz hem dini hem bilimsel açıdan aşının önemli olduğu kanaatindeyim. Kafalardaki kuşkular veya yanlış bilgilendirmeler, insanların kötü bir algı edinmesine sebep oluyor. Bu nedenle aşılama noktasında ağır gittiğimizi görüyoruz. Kimin kuşkusu ve endişesi varsa gelsin makama ben bu noktada kendilerini bilgilendirmeye hazırım. Kendi aşı kartımı da gösteririm. Ben 3 doz aşı oldum. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli.” dedi.

“Vatandaşlarımızdan azami duyarlılık bekliyoruz”

Kaymakam Solmaz son olarak, “Midyat bir turizm kenti, esnafımızın çoğu turizm sektöründen gelir elde etmektedir. Bu nedenle bulaş ne kadar artarsa ekonomik açıdan zararı fazlasıyla bize geri dönecektir. İnşallah en kısa zamanda aşı oranlarımızı arttırarak toplumsal olarak sağlığımıza kavuşalım.Bu konuda vatandaşlarımızdan azami duyarlılık bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir