• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Rahmet Eli`nden savaş mağduru aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Ali Paşa Mahallesi`nde tek katlı derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren savaş mağduru Suriyeli aileye, Van`da faaliyet gösteren Rahmet Eli Gıda Bankası gıda, battaniye, halı vb. yardımlarda bulundu.
 
"Bombardımanda bir çocuğumuz öldü"
Esed güçlerinin attığı bombalar sonucu evlerinin yıkıldığını ve küçük çocuklarının bombardıman sırasında katledildiğini söyleyen 9 kişilik Suriyeli ailenin büyüklerinden ismini vermek istemeyen biri, kendilerinin de vücutlarının değişik yerlerinden yaralandığını söyleyerek, hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.
 
"Boyacılık yaparak evi geçindirmeye çalışıyorum"
Hiçbir geçim kaynaklarının olmadığını söyleyen aile reisi, "Suriye`de evimiz yıkıldıktan sonra Van`a geldik. 250 TL karşılığında bu evde kalmaya çalışıyoruz; ancak herhangi bir geçim kaynağımız olmadığı için kira vermekte zorlanıyoruz. Diğer ihtiyaçlarımızı komşular sayesinde gidermeye çalışıyoruz. Ev büyüğümüz bombardıman sırasında ağır yaralandı. Şu an hiçbir iş yapamıyor. Ben de savaşta yaralandım. Şu an boyacılık yaparak evi geçindirmeye çalışıyorum. Hayırseverlerden tek isteğimiz kirada bize yardımcı olsunlar; yoksa ev sahibi bizi buradan çıkaracak" şeklinde konuştu.
 
Burada kaldıkları sürece kendilerine gıda ve çeşitli yardımlarda bulunacakları söyleyen Rahmet Eli Gıda Bankası yetkilileri de Suriyeli ailenin mağduriyetini giderme adına hayırseverlere yardım çağrısında bulundu. (Fırat Arslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir