• DOLAR 34.229
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2917.564
  • ...
Ak Parti'den BDP'ye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İlçe Belediye Başkanı Murat Durmaz tarafından kapıda karşılanan Milletvekili Gülşen Orhan, Türkiye'nin çok zorlu süreçlerin ardından bu günlere geldiğini söyledi.

 

"Koca bir hiç uğruna, kan memleketi sarıp sarmaladı"

Türkiye'de çözüm sürecine büyük bir destek verildiğine ve insanların barışa inandığına dikkat çeken Van Milletvekili Orhan, "Umuyoruz ki, bu saatten sonra eski sevgimizi, saygımızı, kültürümüzü, geleceğimizi yeniden kazanmış oluruz. 30 yıllık süreç boyunca çocuklarımız çok şey kaybetti. Canlarından, geleceklerinden oldular. İnsanlarımız kültürlerinden, geleneklerinden oldular. Koca bir hiç uğruna, kan memleketi sarıp sarmaladı. Türkiye'de varsa bir hak gaspı, hukuk ihlali, bunun artık silahla, birilerini öldürmekle tutuklamakla değil, sadece diyalogla sürdürülebileceğini gördük" dedi.

 

Batının Kürt diye bir şeyden haberi yokmuş!

Kürt kültürünün, dilinin, hakkının, hukukunun anayasaya girmesi gerektiğini ifade eden Orhan Sözlerini şöyle sürdürdü.

 

"Artık Türkiye'de insanların tek bir gözyaşının dökülmesini istemiyoruz. Batıdaki kardeşlerimiz Kürt diye bir şeyin olduğundan da habersizlerdi. 'Böyle bir sorun vardı, bu kadar faili meçhul cinayet oldu, köyler boşaltıldı' diyoruz. 'Bunlar ne zaman oldu, biz görmedik' diyorlar. Bu gün bakın akil adamlar içerisinde neredeyse yüzde 70'i Türk'tür. Bunu öğrendiler ve kitlelerine anlattılar. Artık inşallah yasal düzenlemelerle, anayasal seviyede düzenlemelerle Türkiye bir demokratik Cumhuriyete dönüşmüş olur. Hiçbirimizin vicdanına sığmayan tutuklamalar, alıkonmalar memleketimizde son bulmuş olur. İstiyoruz ki yapıcı olalım, yıkıcı değil. Bir kavga dili, savaş dili, kardeşlik hukukunda bir zedelenme söz konusu olmuştu. Bizim sizlerle beraber bunu tamir etmemiz gerekiyor. Biz size onun için geldik. Onun için elimizi uzatıyoruz."

 

"3 aydır ölüm haberlerinin gelmemesi büyük bir mutluluk"

Ölüm haberlerinin 3 aydır gelmemesinin bile büyük bir mutluluk olduğunu hatırlatan Orhan, "Memleketi güzel bir geleceğe taşıyacaksa buna da bir yol vermek lazım. Allah muhafaza başarısız olduysa zaten her yerde silah var. Karşıda da var, burada da var. Ne PKK bu memleketin silahlı gücünü yenebilir. Ne bu memleketin silahlı gücü PKK'yı yenebilir. Çünkü PKK artık bir uluslararası örgüt haline de gelmiş durumda. Sadece ve sadece burada Kürtler ve Türkler kaybeder, hep beraber de Türkiye'yi kaybederiz. Bütün bunlar varken memlekette detaylarını biraz geri planda tutsak herhalde daha iyi olur. En önemli sorunumuz bir anayasal temelli bir düzenleme olmalıdır. Bunu da ancak bir sükûnet ortamında yapabiliriz" diye konuştu.

 

"Bir yandan barış süreci devam ediyor bir yandan da koruculuk sistemi dayatılıyor"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ise, milletvekili Orhan'ın tüm dediklerine katıldığını ifade ederek, "Barış süreci hakikaten bizim için ve Türk, Kürt, Laz, Çerkez bütün insanlar için çok önemli. Başlatılan barış sürecinde insanım diyen herkes elini vicdanına bırakmalı. Sadece elini değil, bütün bedenini taşın altına koymalıdır." İfadelerini kullanarak, bir yandan barış süreci devam ederken bir yandan da koruculuk sisteminin dayatılmasını anlayamadıklarını ifade etti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir