• DOLAR 34.228
  • EURO 37.951
  • ALTIN 2919.35
  • ...
Bir İtidal Çağrısı da Kozluk`tan  video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dicle Üniversitesinde çıkan olaylarla ilgili Siyasi Parti ve STK`lardan itidal çağrıları gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda bir basın açıklaması düzenleyen Kozluk İlim Der, sağduyu çağrısı yaptı. Basın açıklamasını Kozluk İlim Der yönetim kurulu üyesi Mustafa Tufan okudu.

Dicle Üniversitesinde yaşanan olayların Peygamber Efendimizi anma etkinlikleri kapsamında yapılacak programı, kendilerini kraldan daha çok kralcı addeden bir güruhun engelleme girişimleri, saldırısı sonucu çıktığını hatırlatan Tufan, gerginliğin kimseye fayda getirmediği geçmişte görüldüğünü söyledi.

Tufan sözlerini şöyle sürdürdü, "Mazlum Kürt halkının, kurtuluş önderi Hz. Peygamberi tanıma ve anlama yolundaki hizmetleri engellemek kimsenin hakkı olmadığı gibi bu değerlere savaş açmakta kimseye fayda sağlamayacaktır. Halkımızın huzurunu dünya ve ahiret saadetini temin etmek en başta görevimiz içinde iken, insanlarımızı tekrar geçmiş karanlıklara sürüklemek isteyenlerin girişimleri ve emelleri kursaklarında kalacaktır. Bu vesileyle İlim Der olarak; gösterdikleri sabır ve olgunluk sebebiyle Bilge Gençlik Kulübü üye ve gönüllülerine teşekkür ederken olaylarda yaralanan gençlere yüce Rabbimizden şifa diliyoruz. Ayrıca Bağlar Belediyesi`nin Kutlu Doğum programı için etkinlik alanını vermeme gibi bir yanlıştan dönmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz." (Çetin Doyar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir