• DOLAR 34.213
  • EURO 37.819
  • ALTIN 2916.35
  • ...
HÜDA PAR`dan Ergani Haber`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ergani İlçe Teşkilatı ziyaretlerine devam ediyor. HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran ve parti yönetiminden Hasan Haksever, Ramazan Kahraman ve Hasan Gem, Ergani Haber Gazetesini ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetini, Ergani Haber Gazetesi sahibi Esat Taştekin ve Ergani Haber Gazetesi Muhabiri Murat Babacan karşıladı.

Ziyarette açılım süreci, Dicle Üniversitesindeki olaylar ve HÜDA PAR`ın seçime girip girmeyeceği konuları konuşuldu.

Açılım sürecini desteklediklerini belirten M. Emin Buran, Kürt sorunu ile PKK sorunun birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirterek; "PKK sorunu 30 yıllık, Kürt sorunu ise 90 yıllıktır. Kürt sorunu, PKK`den çok önce vardı. Dolayısıyla PKK ile yürütülen sürecin sonunda PKK sorunu çözülse bile, Kürtlerin hakları verilmediği takdirde Kürt sorunu devam eder" dedi.
Dicle Üniversitesindeki olaylara da değinen Buran; "HÜDA PAR olarak bizler olayın başladığı ilk andan itibaren itidal çağrısı yaptık. Genel Başkanımız bu konuda pek çok görüşmede bulundu. Farklı fikirlere tahammülsüzlük gösteren ve bu yüzden kavga çıkaran karşı tarafın da kendi yandaşlarına sükûnet çağrısında bulunması gerekir" dedi.

HÜDA PAR olarak teşkilatlanma konusunda çalışmalara devam ettiklerini belirten M. Emin Buran, önümüzdeki seçimlere gireceklerini açıkladı.

Ziyarette ayrıca basının toplumu bilgilendirme konusundaki rolüne de değinildi. HÜDA PAR ilçe teşkilatı son olarak Ergani Haber Gazetesine duyarlılığından dolayı teşekkür etti. (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir