• DOLAR 34.246
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2927.21
  • ...
Irak Kürt Bölgesinden 29 Alim ve Şeyh İstanbul`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Erbil, Dohuk, Musul, Kerkük, Rakka gibi şehirlerdeki medrese ve tekkelerde binlerce öğrencisi olan Rufai, Kadiri ve Nakşi şeyhlerinden oluşan 29 önemli isim, Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle Türkiye`ye geldi. 10 gün boyunca önemli temas ve ziyaretlerde bulanacak olan heyet önceki akşam İstanbul`da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`le özel bir yemekte biraraya geldi. Heyette bulunan şeyhler İslam dünyasının ağabeyi olarak gördükleri Türkiye`nin başta İlahiyat alanında olmak üzere bilgi ve birikimlerinden istifade etmek istediklerini ifade ederken, Görmez ise Osmanlı bakiyesindeki sufi hareketlerin Balkanlar`dan Ortadoğu`ya kadar kardeşlik bağını güçlendirmede önemli bir rol üstlendiğini hatırlattı ve desteğe her zaman hazır oldukları anlattı.

"TURİSTİK GEZİ DEĞİL"

Heyetteki şeyhler, bu gezinin yalnızca turistik bir geziden ibaret olmadığını, çok daha büyük anlamları olduğuna dikkat çekti. Aralarında Rufai şeyhi Seyyid Ahmed Hamid Abdülgaffur, Kadiri Şeyhi Seyyid Muhammed Abdurrahman Necmeddin ve Nakşi şeyhlerinden Seyyid Hüseyin Muhammed ile Muhammed Hasan ve Fuad Sultan`ın da yer aldığı misafirler, Türkiye`nin liderliğinin İslam dünyasında ve bölgede gittikçe önem kazandığının altını çizerek, `bölgede terörün tiyatro, kardeşliğin ise gerçek olduğuna` vurgu yaptı.

Yeni Şafak`tan Recep Yeter`in haberine göre 29 şeyh ile beraberindeki kişilerden oluşan 49 kişilik Kuzey Irak heyeti yaklaşık 10 gün boyunca İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri ve Bolu`da çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunduktan sonra 20 Nisan`da Türkiye`den ayrılacak.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir