• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2486.168
  • ...
Çocuklar namazın önemine dikkat çekmek için açık alanda cemaatle namaz kıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Namaz öncesi çocuklar, araçlarla getirildikleri Millet Bahçesinde namaz kılacakları alana "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" "Tevhid" kelimesini tekrarlayarak velileriyle birlikte geldi.

Çocuklar; "Anne, baba bana namaz öğret", "Namaz Mü'min'in miracıdır", "Namazın yoksa neyin var", "Gözümün nuru namaz" gibi dövizler taşıdı.

 

Ağrı'da bugün öğle namazı öncesinde, "Hayat Namazla Güzeldir" şiarıyla Millet Bahçesinde çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Üyesi İlahiyatçı Suat Çelik

Etkinlik, Hüseyin Veli Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Üyesi İlahiyatçı Suat Çelik tarafından çocuklara "İslam'da Namazın Önemi" konulu seminer verildi.

Seminerin ardından ezanının okunmasıyla birlikte saf tutan çocuklar, Yusuf Karhan adlı öğrencinin imamlığında cemaatle namaz kıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Arif Yılmaz

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Arif Yılmaz, çocukların namaza alışmaları ve namazı tamamı ile benimsemeleri sayesinde gelecek nesillerin ifsat olmasının önüne geçileceğinin altını çizdi.

Arif Yılmaz, "Vakıf olarak yıllardır düzenlediğimiz namaz etkinliğimiz vardı. Malumunuz son 2 yıldır ülkede ve dünya genelinde hâkim olan salgın nedeniyle bu tür etkinliklerimizi ertelemek zorunda kaldık. Bu yıl hamd olsun normalleşme ile birlikte vakfımızın bünyesinde, 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla genç çocuklarımızı hem Kur'an eğitimine hem de namaz eğitimine alarak beraberce yaz tatili süresince bir çalışma gerçekleştirdik. Ancak okullarda eğitimin başlaması ile birlikte bu hafta sonunda burada açık alanda namaz etkinliği düzenlemiş olduk. Aslında çocuklarımıza namaz eğitimini hakkıyla verebilirsek, namazın anlamını, önemini kavratabilirsek bu çocuklar, Allah'ın izniyle ileride nesillerimizin ifsat olmasının önüne geçecekler. Kaldı ki namaz kötülüklerden alıkoyan bir ibadettir. İnşallah bu yaştaki çocuklarımıza namaz kılmayı sevdirirsek inşallah ifsat olan bir gençlik değil de hayırlı bir gençlik yetiştirmiş olacağız." dedi.

Kılınan namazın ardından vakıf üyeleri tarafından çocuklara çeşitli ikramlar yapıldıktan sonra etkinlik sona erdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir