• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Meşal, Lübnan Hükümeti'nden Filistinli muhacirlere yardımcı olmalarını istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Hükümeti yeni kuran Başbakan Necip Mikati ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Lübnan'da yeni kurulan hükümet nedeniyle tebriklerini ileten Meşal, Lübnan'da yaşayan ve geçmişte çeşitli sıkıntılara maruz kalan Filistinli muhacirlere yardımcı olunması çağrısında bulundu.

"Filistinli mülteciler, kardeş Lübnan'a ve sığındıkları tüm ülkelere ancak destek ve yardımcı olurlar." diyen Meşal, Lübnanlı liderlerden Filistin topraklarına dönünceye kadar Lübnan'da ikamet eden Filistinli mültecilere yardımcı olmalarını ve sıkıntılarını hafifletmelerini istedi.

Görüşmede, Lübnan'da kurulan yeni hükümetin başarılı olmasını dileyen Meşal, Lübnan'ın ve aziz halkının içinde bulunduğu krizlerden kurtulması, huzur ve istikrara kavuşması temennisinde bulundu.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve hükümeti kurmakla görevlendirilen Necip Mikati, 13 ay süren siyasi boşluğun ardından cuma günü 24 bakandan oluşan yeni hükümetin kuruluşuna imza attı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'nın verilerine göre, Lübnan'da yaklaşık 180 bin Filistinli muhacir bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir