• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Yasakçılar Yine İş Başında- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Başörtüsünün her yerde serbest bırakılması için Memur-Sen tarafından başlatılan "Özgürlük İçin On Milyon İmza" kampanyasından sonra, Memur Sen`in "12 Milyon 300 Bin İmzaya Hürmet Kamuda Serbest Kıyafet" sloganıyla başlattığı sivil itaatsizlik eylemi engellendi.
 
Bugün yapılan ehliyet yazılı sınavına serbest kıyafetle giren öğretmenler dışarı çıkarıldı. Zübeyde Hanım İ.Ö.O`daki sınava serbest kıyafetle kravatsız olarak giren eğitimcilerin, Batman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla tarafından dışarı çıkmaları istendi. Bunun üzerine kravatsız olan eğitimciler okul dışına çıktı.
 
Gelişme üzerine okula gelen Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, yapılana tepki gösterdi. Memur Sen üyeleri, yasak olduğu gerekçesiyle okulda basın açıklaması yapılmasına izin vermeyen polisi de alkışlarla protesto ederek okul dışına çıktılar.
 
Basın açıklamasını okul dışında yapan Memur-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, Batman`ı üniversite başarı sıralamasında 67. sıraya getirenlerin bunun yerine yasakçılığa soyunduklarına dikkat çekerek, "Batman`ı üniversite başarı sıralamasında 67. sıraya geriletenler, maalesef bugün yasakçı zihniyetlerini çağdışı yöntemleri tekrar sergilemişlerdir" dedi.
Memur-Sen ailesi olarak bugün Türkiye genelinde kamu kuruluşlarında devam eden eylemlerini yasaklama cüreti gösterilmesine tepki gösteren Özperk, "Memur-Sen ailesi olarak bütün iş kollarına başörtüsü ve kravat zorunluluğunu protesto etmek anlamında bütün kamu kurum ve kuruluşlarında devam eden serbest kıyafet uygulamamız vardı. Şuana kadar uygulamamız Batman`da sorunsuz devam ediyordu. Bugün Zübeyde Hanım İ.Ö.O`da görevli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı tarafından arkadaşlarımız kılık kıyafet yönetmenliğine uymadıkları gerekçesiyle okul dışına yasal olmayan bir şekilde çıkartılmışlardır ve biz bu durumu protesto ediyoruz. Bu zihniyeti kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Milli eğitimin, Memurların kılık kıyafeti ile uğraşacaklarına başarısız öğrencilerin başarılı olabilmesi için uğraşmalarını beklediklerini belirten Özperk, "Biz burada hem basına, hem de şehrin valisine, milli eğitim müdürüne ve siyasilerine en uç noktada tepkilerimizi ileteceğiz" şeklinde konuştu. (Sezer İlbasan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir