• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Windows 11 çıkış tarihi belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, Windows Insider kullanıcılarının bir süredir test ettikleri Windows 11 ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şirketin resmi blog sayfasından yapılan açıklamalarda, Windows 10’un yerini alacak işletim sisteminin kararlı sürümünün ne zaman çıkış yapacağı resmen açıkladı. Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 11’in kararlı sürümü, 5 Ekim’de resmen kullanıma sunulacak.

Microsoft’un hazırladığı blog gönderisinde, yeni Windows sürümünün nasıl kullanılabileceği de açıklanıyor. Buna göre sistem gereksinimlerini karşılayan bilgisayarlar, 5 Ekim’de güncelleme almaya başlayacaklar. Daha önce de yapılan ücretsiz yükseltme açıklamasını tekrarlayan yetkililer, yükseltme sırasında herhangi bir ödeme yapılmayacağını belirtiyorlar. Ayrıca Microsoft’un iş birliği yaptığı teknoloji şirketleri de yine 5 Ekim itibarıyla Windows 11’le kutudan çıkan bilgisayarlarını perakende satış kanalları aracılığıyla piyasaya sürecekler.

“Bugüne kadarki en iyi Windows deneyimi”

Microsoft, Windows 11 için hazırladığı blog gönderisinde yeni işletim sisteminin bazı özelliklerine değiniyor. Windows 11’in en iyi Windows deneyimini sunacağını söyleyen şirket, yeni tasarıma, seslere, Başlat Menüsü’ne, Görev Çubuğu’na, Microsoft 365 ve Teams gibi uygulamalar ile yapay zekaya dem vuruyor. Öte yandan, grafik kalitesine de değinen Microsoft, Windows 11’in DirectX 12 Ultimate ve Auto HDR gibi yeni nesil görünüm özelliklerinin işletim sistemine entegre olduğundan bahsediyor.

Blog gönderisi, Windows 11’in test edilmesini sağlayan Windows Insider topluluğuna ayrı bir parantez açıyor. Windows 11’in Insider sürümünün bugüne dek görülmemiş bir ilgiyle karşılandığından ve sayısız geri bildirim aldıklarını ifade eden Microsoft yetkilileri, mükemmel bir topluluğa sahip olduklarını ve enerjisini ve coşkusunu takdir ettiklerini söylüyorlar.

Microsoft tarafından yapılan açıklama, Windows 11 ile ilgili yeni bir ISO dosyası ya da yükseltme imkanı sunmuyor. İşletim sisteminin kararlı sürümü 5 Ekim’de yayınlanacak ve o tarihe kadar bu işletim sistemini yalnızca Windows Insider programı aracılığıyla kullanabilirsiniz.

Microsoft’tan Windows 11 hakkında sık sorulan sorular

Windows 10 ile Windows 11 arasındaki fark nedir?

Windows 11, Windows 10’un tüm gücünü ve güvenliğini, yeniden tasarlanmış ve tazelenmiş bir görünümle sunar. Ayrıca yeni araçlarla, seslerle ve uygulamalarla birlikte gelir. Her ayrıntı düşünüldü. İşte bunların hepsi, bilgisayarınızda size ferahlatıcı bir deneyim sunmak için bir araya geliyor.

Windows 11 işletim sisteminin önceden yüklendiği bir bilgisayarı ne zaman satın alabilirim?

Win 11 işletim sisteminin önceden yüklendiği bilgisayarlar bu yılın ilerleyen aylarında satışa çıkacak.

Windows 11 yüklü bir bilgisayarın fiyatı nedir?

Değişir! Birçok farklı üretici, Windows 11 işletim sistemini çalıştırabilecek farklı cihazları farklı fiyat aralıklarında sunar.

Windows 11 yüklü bir bilgisayarı nereden satın alabilirim?

Windows 11 işletim sisteminin önceden yüklü olduğu bilgisayarlar, bu yılın ilerleyen aylarında çok sayıda satıcıda satılmaya başlayacak. Ayrıntılar çok yakında.

Aksesuarlarım Windows 11 ile çalışacak mı?

Windows 10 ile çalışan ve Win 11 gereksinimlerini karşılayan aksesuarlarınız Win 11 ile de çalışacaktır. Emin olmak istiyorsanız lütfen aksesuarınızın üreticisine danışın.

Şu anda bilgisayar satın alırsam daha sonra Win 11 yükleyebilir miyim?

Şu anda satılan Windows 10 bilgisayarların büyük çoğunluğu Win 11 işletim sistemine yükseltilebilecektir. Bilgisayarın Windows 11 işletim sistemine yükseltilebilmesi için minimum donanım gereksinimlerini karşılaması ve bazı özellikler için belirli donanımlara sahip olması gerekir. Kademeli olarak kullanıma sunulacak olan yükseltme planının, henüz kesin olmamakla birlikte 2021 yılının son aylarında başlayacağı ve 2022 yılında da devam edeceği öngörülmektedir. Zamanlama, cihaza göre değişiklik gösterir.

Yeni bir Windows 10 bilgisayarın minimum gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını nasıl anlarım?

Öğrenmenin birkaç yolu vardır. Şu anda yeni bir bilgisayar satın alacaksanız bilgi etiketinde “Ücretsiz Windows 11 yükseltmesi” ibaresini arayın. Teyit etmek için satış görevlisine de sorabilirsiniz.

Windows 10 cihazımda Win 11 yükseltmesini ne zaman yapabilirim?

Mevcut Windows 10 bilgisayarınız Windows 10’un en güncel sürümünü çalıştırıyorsa ve minimum donanım gereksinimlerini karşılıyorsa Win 11 işletim sistemine yükseltilebilecektir. Kademeli olarak kullanıma sunulacak olan yükseltme planının, henüz kesin olmamakla birlikte günümüzde kullanılmakta olan cihazların çoğu için 2022 yılının ilk aylarında hazır olacağını öngörmekteyiz. Yükseltme seçeneği, Windows 11 yükseltmesine uygun olan Windows 10 bilgisayarların tümüne aynı anda sunulmayacaktır. Bilgisayarınızın yükseltmeye uygun olup olmadığını görmek için Bilgisayar Sistem Durumu Denetimi uygulamasını indirin ve çalıştırın. Yükseltmeler kademeli olarak sunulmaya başladığında, Ayarlar/Windows Update bölümüne giderek cihazınız için hazır olup olmadığını denetleyebilirsiniz.

Bilgisayarım minimum donanım belirtimlerini karşılamıyorsa ne yapabilirim? Windows 10’da kalabilir miyim?

Evet! Windows 10, Windows’un harika bir sürümü olarak kalmaya devam ediyor. Windows 10’u 14 Ekim 2025’e kadar destekleyeceğiz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri