• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
253 Türkiye Tırı Suudi Arabistan`da Mahsur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`de yaşanan iç karışıklık nedeniyle deniz yoluna yönlendirilen 400`den fazla Türkiyeli TIR`ı Mısır ve Suudi Arabistan`da uzun süreli bekleyişlerini sürdürüyor.

Yaklaşık 1 haftadır Suudi Arabistan`ın Duba Limanı`nda bekleyen TIR şoförleri, Türkiyeli yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. 253 Türk TIR şoförünün, bir haftadır Duba Limanı`nda kendilerini almaya gelecek gemiyi beklediklerini anlatan TIR şoförleri aynı bekleyişin 150 TIR ile Mısır`da da yaşandığını aktardılar.

Deniz yoluyla yapılan seferlerde gemilerin azlığından yakınan TIR şoförleri kapasite sorunu ve haftada 1 kez yapılan seferler nedeniyle mağdur olduklarını anlattılar. 5 gündür Duba Limanı`ndaki bekleyişlerini sürdüren TIR şoförleri liman yetkilileri ile görüşmelerine karşın çözüme ulaşamadıklarını sorunun acenta yetkilileri tarafından çözülmesi gerektiğinin kendilerine iletildiğini söylediler.

Bir aydır yollarda olmalarına karşın Türkiye`ye ulaşamamaktan yakınan şoförler, "Buradaki bekleyiş bununla da sınırlı kalmayacak. Gelecek gemi ile Mısır`a geçip orada beklemekte olan TIR`ları da alacaklar. Ancak gemilerin kapasitesi belli. 2 gemi birden yola çıksa bu sorun tamamen ortadan kalkacak. Dar kapasiteli gemilerle haftada bir kez yapılan seferler çözüm olmadı. Mağduruz" dediler.

CİHAN

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir