• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
Afganistan’da 20 yıllık işgalin uyuşturucu üretimini kesmediği gibi 45 kat arttığını ifade
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayetullah Reyisi görüşmede İran’ın AB ve Avrupa ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmek istediğini belirterek, bunun devamı ve kalıcılığının karşılıklı saygı,ortak noktalar üzerinde durmak ve dış etkenlerin bu ilişkilerden uzak tutmaya bağlı olduğunu belirtti.
Bunun Avrupalıların fiili iradesi ve kendini tek yönlü politikalar uygulayan ABD gibi güçlere bağlı olmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Reyisi, Afganistan meselesine değinerek, Afganistan’da ABD dahil yabancı güçlerin varlığının istikrar sağlamadığını ve sadece tahribat ve savaş yarattığını söyledi.

Afganistan’da 20 yıllık işgalin uyuşturucu üretimini kesmediği gibi 45 kat arttığını ifade etti

Afganistan’da 20 yıllık işgalin uyuşturucu üretimini kesmediği gibi 45 kat arttığını ifade eden Reyisi, Afganistan’da çözüm yolunun askeri olmadığını söyledi.
Bugün yaklaşık 4 milyon Afgan göçmenin İran’da yaşadığını ifade eden Ayetullah Reyisi, İran’ın Afganlı kardeşlerini evsahipliği yapmaya ve o ülkede istikrarın ve huzurun ve barışın sağlanması için müteahhit olduğunu söyledi.

Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) meselesine değinen Cumhurbaşkanı Reyisi, İran’ın hiç bir zaman KOEP’I çiğnemediğini, ABD’nin KOEP’ten ayrıldığını ve çiğnediğini belirterek, Avrupalıların da KOEP’e bağlı kalmadıklarını söyledi.
İran’ın UAEK ile işbirliğine değinen Ayetullah Reyisi, bu işbirliğinin İran’ın nükleer faaliyetlerinde şeffaflık istediğinin göstergesi olduğunu ve ajansı yapıcı olmadığı takdirde İran’dan da yapıcı tepki beklemenin mantıklı olmayacağını söyledi.
Mişel de AB’nin İran ile ilişkilerini geliştirmek istediğini belirterek, bu şekilde bölgede daha çok istikrarın sağlanacağını söyledi.

Kaynak: İrna

Bu haberler de ilginizi çekebilir