• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul'da bakanlığın inşa ettiği metroların logosu 'U' olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da bakanlık tarafından inşaatı tamamlanan metro duraklarında 'U' harfli tabela kullanılmasına ilişkin, "Ulaştırmanın 'U'su. İsteyen 'underground' anlasın, ister 'U-Bahn' anlasın. Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini 'U' yapıyoruz" dedi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Karaismailoğlu, İBB'nin yaptığı metrolarda da aynı uygulamaya geçilip geçilmeyeceği sorusuna "Herkesin yaptığı kendine, onlara biz karışamayız" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı'nın İstanbul’da metronun yeni simgesinin U olacağını açıklaması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun simgenin M olarak kalacağını söylemiş ve "Hizmet İstanbul'a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil" demişti.

"Logolar yeni değil"
Bakan Karaismailoğlu ise "Karşı tarafta hiçbir iş yapmadan, sırf algı operasyonları yapan bir yönetim var. O yüzden bundan rahatsız oldular. Dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri. Ama bunları da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor. Bunu herkesin bilmesi lazım. Hiç kimsenin emek hırsızlığı yapmaması lazım" ifadelerini kullandı.

'U' harfli tabelaların yeni bir uygulama olmadığını söyleyen Bakan, "Orada yaptıklarımıza takılsınlar. O logolar yeni değil" diye konuştu.

Ankara'da da Bakanlık tarafından tamamlanan metrolara "U" harfli logoların konulup konulmayacağının sorulması üzerine Karaismailoğlu, "U mevzusuyla uğraşmayın" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir