• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ergenekon Davası`nda Gelişme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aralarında Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da bulunduğu 275 sanıklı Ergenekon Davası’nın görülmesine Silivri’de devam edildi.

Sanık ve avukatların beyanlarının alındığı duruşma sakin geçti.

Duruşma savcısı bazı sanıkların tahliyesini talep ederken son savunmaların pazartesi günü alınmasına karar verildi.

Ergenekon davasının 284’üncü duruşması da sakin başladı.

Daha önce tanık olarak dinlenilen Şemdin Sakık, mahkemeye bir dilekçe göndererek, Adil Timurtaş hakkında beyanlarda bulundu.

Şemdin Sakık, Adil Timurtaş’ın PKK’dan ayrıldıktan sonra, uzun yıllar JİTEM’e çalıştığını, birçok faili meçhul cinayetten birinci derecede sorumlu olduğunu söyledi.

Sakık, Timurtaş’ın korktuğu için emniyet ifadesini geri çektiğini ileri sürerek, “suçladığı kişi ya da kurumlar tarafından, benim örneğimde olduğu gibi ölümle ya da cezaevine düşürülmekle tehdit edilmiş olabilir” iddiasında bulundu.

Daha sonra mahkeme heyeti sanık ve avukatların taleplerini aldı.

Görüşü sorulan savcı, haklarında talep edilen ceza miktarı ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak, sanıklar Fatma Cengiz, Mehmet Bülent Sarıkahya, Mehmet Zekeriya Öztürk, İbrahim Özcan, Oğuz Bulut ve Ulaş Özel’in tahliyesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme sanıkların savunma için ek süre talebini reddetti. Pazartesi günü yapılacak duruşmada son savunmaların alınmasına başlanacak.

Öte yandan mahkeme heyeti geçen pazartesi günü duruşma salonunda yaşanan olaylara karışanlar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme binasının dışında yaşanan olaylarla ilgili de soruşturma başlatılmıştı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir