• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başörtüsü Düşmanı Profesöre Destek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İzmir`deki çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını çekip derslere sokmadığı iddiasıyla yargılanıp 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan, farklı öğrencilerce aynı gerekçeyle hakkında yeni bir dava açılan eski öğretim üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü`ye destek açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Pekünlü, kendisine gösterilen desteğin memnuniyet verici olduğunu, şahsında laikliğin yok edilmek istendiğini savundu.

Açıklamaya, Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü de katıldı. Katılımcılar adına açıklamayı yapan Prof. Dr. İzgi Ünal, "2 yıl 1 ay hapse mahkum olan Pekünlü, yeni bir saldırıyla karşı karşıya ve 12 yıla kadar hapsi isteniyor. Kanunlar doğrultusunda yapması gerekeni yaptığı için suçlanan Prof. Dr. Pekünlü belki de doğruyu yaptığı için cezalandırılıyor. Böylelikle de tarihe geçecektir. Verilen ceza sadece ona verilmemiştir. Tüm ilerici akademisyenlere, boyun eğmeyenlere bir gözdağıdır. Türkiye`de üniversitelerde gericiliğin ulaştığı en üst nokta budur. Ne ceza, nede yıldırma, aydınlanmanın önüne geçemez. Bizler de bu süreçte tüm varlığımızla yanında olmayı kaçınılmaz bir görev olarak algılıyoruz" dedi.

Dava aşamasında emekliliğini isteyip üniversiteden ayrılan Prof. Dr. Pekünlü ise kendisine gösterilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bana verilen cezayla laikliği ortadan kaldırmak istiyorlar. Ben iyi niyetle öğrencileri, yasaları çiğnenemesi, okuldan atılmamaları için uyardım. Ancak bana verilen cezayı seve seve gururla çekerim" diye konuştu.

 

Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir