• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
`Şiddet acizlerin işidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübünün Kutlu Doğum etkinliği düzenlemesine tahammül etmeyerek inançlı öğrencilere saldıran PKK/BDP yandaşlarının çıkardığı kargaşa ve Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Yusufi-Der`e düzenlenen bombalı saldırının yankıları sürerken, STK temsilcileri ve gazeteciler sağduyu çağrısında bulundu.

Bölge halkı birbirine düşürülmeye çalışılıyor
Diyarbakır`da yaşanan olayların kendilerini tedirgin edip üzdüğünü belirten Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Yardımcısı Salih Yıldız, provokasyonlarla bölge halkının birbirine düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Herkesin bu konuda sağduyulu hareket etmesini isteyen Yıldız, "Tam Türkiye`de iklim değişti, barış havası geldi, bölge huzura erdi, dört aydır olay yok, çatışma yok, cenaze yok diye sevinirken, Diyarbakır`daki olaylar doğrusu bizleri hem tedirgin etti, hem de üzdü. Yine bölgenin huzura kavuşmasını istemeyen bazı karanlık güçler provokasyonlarla bölge halkını bir birine düşürmeye çalışıyor. Herkesin bu konuda sağduyulu olması lazım" dedi.

"Şiddet acizlerin işidir"
Şiddetin acizlerin işi olduğunu söyleyen Yıldız, "Acizliktir şiddet. Bütün meseleler oturularak çözülebilinir ve sağduyu hâkim olabilir. Bu olaylar hem bizi hem bölgedeki insanları rahatsız etmekte. Bu konuda tarafların yetkililerinin bir an önce bu olayları durdurup, kendi taraftarlarına sağduyu çağrısı yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Bölge halkı olarak bunu da bekliyoruz" dedi.

"Bütün renkler bir araya gelsin"
STK temsilcilerine de çağrıda bulunan Yıldız, "Sivil toplum kuruluşlarının bütün renkleri bir araya gelerek bu olayların durması yönünde sağduyu çağrısı yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu olaylar durmazsa giderek daha da büyüye bilir. Ve Allah korusun daha kötü neticeler doğurabilir" dedi.

"Olaylar sürece vurulan bir baltadır"
Önemli bir süreçten geçildiğini hatırlatan Batman Gazetesi sahibi gazeteci Nizamettin İzgi, "Barış sürecinin başlamasıyla her zaman provakatif olaylarla karşı karşıya kalma ihtimali vardı. Nitekim bu Diyarbakır`da oldu. Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftası broşürlerini ve duyurularını dağıtmak isteyen ve onlara mani olmak isteyen bir başka grubun karşı karşıya gelmesini doğru bulmuyorum. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi örnek alınması gerekirken olayların bölgemizde yaşanmasını tamamen sürece vurulmuş bir balta olarak görüyorum" dedi.

Herkesin sakinliğini koruması ve yaşanan olumsuzluğa son vermesi gerektiğini söyleyen İzgi, "Dicle Üniversitesi`nde yaşanan olayları kimse büyütmesin, özellikle medyanın da bunu kullanmasını doğru bulmuyorum. Bundan sonra her tarafın daha dikkatli olmasını istiyorum. Önemli bir süreçten geçiyoruz" dedi. (Muhyettin Beyca - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir