• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
`Müslüman gençlerimize  düşmanlıkta kimse hayır görmemiştir``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, son günlerde özellikle Dicle Üniversitesi eksenli meydana gelen provakatif ve üzücü bazı gelişmeler üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada PKK/BDP organizesinde gelişen provakasyonlara sert tepki gösterildi.

 Açıklamada ``Dicle Üniversitesi`nde Bilge Gençlik Kulübü üyesi gençlerin Peygamber Efendimizin mübarek viladetlerinin yıldönümü vesilesiyle üniversite konferans salonunda yapacakları etkinlik çerçevesinde hazırladıkları afişler, pazartesi günü itibarıyla koparılmış,yırtılmış, çöplere atılmış ve afişleri yeniden asmak isteyen gençler, DÜODER Kulübü gençlerince tehdit edilmiş ve olaylar büyüyerek gelişmiştir`` denildi.

``Ancak insafları kurusun diyoruz``
Ahlaksız bir tutum ile kendilerini yetkili mercilerin üstünde gören malum şahısların, mütedeyyin gençlere `Buraların hakimi bizleriz, bizlerden izin almadan burada program yapamazsınız,afişler asamazsınız!` deyip taş, sopa ve satırlarla saldırdıklarının belirtildiği açıklamada `` Bu gençler de tamamen savunma haklarını kullanarak, onlardan ele geçirdikleri malzemelerle karşılık vermişlerdir. Görgü tanıkları, kamera kayıtları tüm bunları doğrularken yalanlarıyla meşhur malum cenah/ PKK/BDP basını olayı o kadar ustalıkla işlemiştir ki, ancak insafları kurusun diyoruz. Tüm Bu provakasyona rağmen ertesi gün, sözkonusu Kutlu doğum etkinliği yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleşmiştir.Bu yoğunluklu katılım üzerine malum çevreler "Geçmiş birikimlerden ve insaftan yoksun, kendileri sıkıntının hiç bir şekline maruz kalmamış kimi BDP milletvekilleri etraflarına topladıkları kimi gençleri provake etmeye çalışmış, buna rağmen Bilge Gençlik Kulübü üyelerinin sağduyulu yaklaşımları neticesinde emellerine bir kez daha ulaşamamışlardır." ifadeleri kullanıldı.

 ``Bu malum çevreleri siz duyarlı müslüman halkımıza şikayet ediyoruz``

"Bazı sivil toplum kuruluşlarının arabuluculuğuyla güvence verilmesine rağmen 10 Nisan Çarşamba günü malum kindar cephe, sözümüz ona milletvekilleri ve yanlı basınlarının da kışkırtmasıyla mütedeyyin gençlere saldırılmış ve bu gençlerin canlarına kastedilmiştir." denilen açıklamada, `` BDP milletvekillerinin `BDP ve DTK olarak bu gençlerin yanındayız!` şeklindeki provakatif ve huzursuzluğu körükleme türünden açıklama ve karalamalar yapıldı ve yapılmaktadır. Bu malum çevreleri siz duyarlı müslüman halkımıza şikayet ediyor, onları taşıdıkları niyetleriyle Allah`a havale ediyor ve yaralı gençler için şifa diliyoruz.

 

Müslüman halkımıza buradan şu haklı ve gerekli seslenişle sesleniyoruz
İslam`ın Peygamberine dil uzatan, O`nun şanının yüceltilmesine engel olmaya çalışan, bunu daha evvel gizli saklı yaparken bugün alenen yapan, bu halkın çocuklarını birbirine kırdırtmak ve dünyevi menfaatler elde etmek için onların kanları üzerinden hesaplar yapan, akıl ve vicdandan yoksun, geçmişin acı tecrübelerinden hiç bir şekilde nasibini almamış bu cenahın bu küstahlıklarını ve gerçek yüzlerini deşifre ediyor ve sizlerin vicdanınıza sunuyoruz." İfadeleri kullanıldı.

 ``Ateşe benzin değil, su dökmeleri gerekir``
Saldırganların provake edici söylem ve davranışlarınızdan biran önce vazgeçmeleri gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Ateşe benzin değil, su dökmeleri gerekir. Malum güruhun mahiyetleri altındaki çapulcu öğrenci kılığındaki çetelere teskin olmaları için, saldırgan tutumlarından vazgeçmeleri gerektiği hususunda kamuoyuna açıklamalarda bulunmaları gerekir.Bu cazgırlıktan vazgeçmeleri gerekir.

 ``İslami ve ahlaki olan davranıştan seviyesiz davranmaya çekemeyeceksiniz`
Ayrıca PKK/BDP mensup ve taraftarlarına sesleniyoruz, belirtilen açıklamda, ``Anlaşılan o ki önderliğinizin sözde barış sürecini adetiniz olduğu üzere sabote etmeye ve bunu mütedeyyin insanlara mal etme gayret ve çabasındasınız. Bugüne kadar ki yaklaşımımız ve tavrımız incelendiğinde bu süreci eksik ve yanlı bulduğumuz halde desteklediğimizi zaten göreceksiniz. Bunun aksini iddia etmek büyük bir basitlik olacaktır. Bu tavrınıza ve haksızlığa rağmen suyun üstüne çıkma basitliğinize rağmen bizleri İslami ve ahlaki olan davranıştan seviyesiz davranmaya çekemeyeceksiniz.`` vurgusu yapıldı.

 ``Peygamber Sevdalısı halkımıza ve gençlerimize düşmanlıktan kimse hayır görmemiştir``
Açıklamanın devamında, ``Efendimiz,Peygamberimiz,Özgürlük ve Kurtuluş önderimiz Hz.Muhammed (sav)`e Peygamber Sevdalısı halkımıza ve gençlerimize düşmanlıktan kimse hayır görmemiştir, bundan sonra da görmeyecektir, sizler de hiç bir fayda görmezsiniz.Bu beyhude tutum ve davranışlarınızdan gelin bir an önce vazgeçiniz ve mağdurlardan ve halkımızdan özür dileyiniz!

 Sözde itidal çağrılarınızla birlikte altan alta provake edici söylem ve davranışlarınızdan biran önce vazgeçmeli ve unutmamalısınız ki; Yüce Rabbimiz kalplerin gizlediklerine de sakladıklarına da en vakıf olanıdır. Hem dünya da hem de ahirette rüsvay olmamak için bu halka daha fazla acı yaşatmayın!

`İslami, insani ve insaflı` zaman ve zeminlerin oluşması bizim kararlı çalışmamızın temel arzusudur ve bunun da bir kez daha bilinmesini istiyoruz.``denildi.(Nihat kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir