• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Meclis`te MHP ve BDP Gerginliği!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM Genel Kurulu`nda, MHP ile BDP `li milletvekilleri arasında ``idam`` konusunda tartışma çıktı. Her iki partinin milletvekilleri, birbirlerinin üzerine yürüdü.

Genel Kurul`daki, kamuoyunda "4. Yargı paketi" görüşmeleri tartışmalı geçti.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, konuşmasında, ``Ben Türk değilim ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bana Türklüğü dayatmayın. Ben kimliğimi başkasına dayatmıyorum. 1920`lerin ruhunu yeniden inşa edelim`` dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, BDP grubunu işaret ederek, ``Biz barışı sonuna kadar istiyoruz ama siz istiyor musunuz, emin değilim. BDP misiniz PKK mısınız, lütfen söyleyin. Zorunlu askerlik kaldırılmalıdır, dediniz ama 13-14 yaşlarındaki gençleri siz dağda, askerliğe zorluyorsunuz`` diye konuştu.

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise ``BDP-PKK ayrımını yapamıyorsanız, sizinle siyaseten bir konuşma yapamayız`` diye karşılık verdi.

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, kendisinin idam konusundaki değerlendirmesini, BDP Muş Milletvekili Sırı Sakık`ın farklı bir şekilde yansıttığı belirterek, ``Bizim, `Türk-Kürt kardeştir, ayıranlar kalleştir` sloganımız var. Biz `idam` derken Kürtleri kastetmiyoruz. Vatana ihanet suçunu, teröristi kastediyoruz`` dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise ``Sayın Sakık ve arkadaşları; hiç kimsenin MHP`yi katillikle suçlamak hakkı ve haddi değildir. Sözünü geri almaz ise bunu MHP`ye karşı düşmanlık olarak görür ve karşılığını veririz`` diye konuştu.Şandır, iktidarları döneminde MHP`nin terör, savaş halleri dışında idamın kaldırılmasını anayasal hukuk haline getirdiğini ancak MHP`nin dışındaki partilerin bunları da dahil ettiğini söyledi.

Sırrı Sakık ise MHP`ye yönelik, ``Hükümette olduğunuzda İdamı kaldırdınız. İyi bir şey yaptınız. Allah razı olsun sizden`` dedi.Yeniden söz alan Şefik Çirkin, Sakık`a ``İdamın kalkması konusunda teşekkür edeceğiniz yeri şaşırdınız`` karşılığını verdi. Çirkin, MHP`den hiç kimsenin, `Ben Kürdüm diyeni asarım` diye bir cümle kullanmadığını belirterek, ``Biz `Bayrağımıza hakaret edene, devletimizi yıkmak isteyene; askerimize, polisimize kurşun sıkanlara idam cezası getireceğiz` diyoruz. Bunun ne mahsuru var. Kanunla kalktı, yine kanunla gelir. Olay bu kadar basit. Millet bu gücü bize verirse bundan çekinmeyeceğiz`` ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mehmet Şandır söz aldı. Şandır, BDP grubuna yönelik, ``MHP`yi itham etmek sizin haddinize değil`` dedi. Sakık ise yerinden, ``İdam da sizin haddinize değil`` diye karşılık verdi. Bunun üzerine MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Sakık`ın üzerine yürüyerek, ``İdamı istiyoruz. Ne var?`` dedi. Bu sırada her iki partinin bazı milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Uzunırmak, Sakık`a ``Gel dışarı`` derken, Sakık da kulisi işaret ederek, ``Düello yapmayan namerttir. Buyur gel bakalım`` diye karşılık verdi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tartışmanın büyümesi üzerine birleşime ara verdi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir