• DOLAR 32.38
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2409.092
  • ...
Lübnan enerji ithalatı için Esed rejimiyle görüşüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı görevini vekaleten yürüten Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Zeyne Aker'in yanı sıra Maliye Bakanı Gazi Vezni, Enerji Bakanı Rimun Gacar ve Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim'den oluşan üst düzey bir heyet, ülkenin enerji ithalatı arayışları kapsamında Şam'da temaslarda bulundu.

Mısır'dan gaz ve Ürdün'den elektrik akımını Suriye topraklarından Lübnan'ın kuzeyine ulaştırma konusunu ele almak üzere Şam'da bulunan Lübnan heyeti, Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Bessam Taame ve diğer bazı isimlerden oluşan kişilerle toplantı yaptı.

Şam'daki Dışişleri Bakanlığından gerçekleştirilen toplantının sonuç bildirgesinde ise Lübnan ve Suriye'nin içinden geçtiği zor şartların ele alındığı ve özellikle de elektrik ile gaz konularının masaya yatırıldığı ifade edildi.

Lübnan heyetinin, Mısır'dan gaz ve Ürdün'den de elektrik akımının Suriye toprakları üzerinden ülkenin kuzeyine ulaştırılması talebinde bulunduğu aktarılan bildirgede, "Esed rejiminin de bu talebi memnuniyetle karşıladığına" işaret edildi.

Bildirgede ayrıca, iki ülke arasında oluşturulacak ortak bir ekip üzerinden teknik konuların görüşülmesi için tarafların mutabık kaldığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir