• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Umut Kervanı öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yapılan yardım çalışmasıyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli yardımlarda bulunulduğunu belirterek yapılan yardımlardan bir tanesinin de mağdur ve ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı olduğunu ifade etti.

 

Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte öğrencilerin de unutulmadığını belirten Elelçi, muhtaç ve ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, "2021-2022 eğitim-öğretim yılı münasebetiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır Umut Kervanı olarak bizde kayıtlı olan mağdur ve muhtaç olan ailelerimizin çocuklarına kırtasiye yardımında bulunacağız. Hazırlamış olduğumuz kırtasiye malzemelerini muhtaç ailelere dağıtacağız. Salgın nedeniyle mağdur olanlara bir nebze de olsun yardımcı olmak için böyle bir çalışmayı gerçekleştirerek sevinçlerine ortak olduk." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi

"Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz"

Çalışmalarının asıl kaynağının hayırseverler olduğunu söyleyen Elelçi, "Umut Kervanı olarak ön ayak olup muhtaç ailelerimizin çocuklarını sevindirmek bizim için de bir mutluluktur. Tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bu çalışmamız okul açılıncaya kadar da devam edecektir. Başta Diyarbakırlı hayırseverler olmak üzere tüm hayırseverlerden bu noktada bize destek bekliyoruz. Şayet hayırseverler desteklerine devam ederlerse, bizler de yolumuzu gözleyen yüzlerce hatta binlerce ailenin çocuklarını sevindirmiş olacağız. Yapılacak yardımlarla beklemekte olan çocuklarımıza kırtasiye malzemelerini ulaştıracağız inşallah." dedi. 

"Bir Umutta Sen Ol' şiarıyla yola çıktık"

Amaçlarının eğitim-öğretim yılında çocuklara destek olmak ve okuma noktasında bir katkı sunmak olduğuna vurgu yapan Elelçi, "Çalışmamız 'Bir Umutta Sen Ol' şiarıyla yola çıktık. Geleceğimiz ve yarınlarımız için muhakkak destek ve sahip çıkmak elbette gerekmektedir. Biz de bu düşünceyle ve anlayışla çalışmayı başlattık. Dağıtımı yapacağımız kırtasiye malzemelerini yüzlerce aileye ulaştırmayı hedefliyoruz. Destek ve katkı sunması halinde bu sayının daha da fazla olmasını umut ediyoruz. Temennimiz hayırseverlerin de çalışmamıza destek vermeleridir." ifadelerini kullandı.

Kırtasiye yardımı yapılan yetim bir aile duygularını paylaşarak Umut Kervanı'na teşekkür etti.

Babasız büyüttüğü ve 4 yetim çocuğu olduğunu söyleyen Samiye Durmaz, "4 dört çocuktan ikisi öğrencidir. Babasız bir şekilde onları okutmaya çalışıyorum. Allah Umut Kervanı'ndan ve vesile olandan razı olsun. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyordum, Umut Kervanı bize yardım etti. Umut Kervanı'na ve vesile olanlara teşekkür ederim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir