• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Provoke edici söylem ve davranışlardan vazgeçin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Dicle Üniversitesi`nde PKK/BDP`li öğrencilerin Bilge Gençlik Kulübü üyelerine yaptığı saldırılar nedeniyle basın açıklaması yaptı.
 
Halka, duyarlı STK yöneticileri ve basına hitap edilen açıklamada, üç gün önce Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü üyesi gençlerin Peygamber Efendimizin mübarek viladetlerinin yıldönümü vesilesiyle üniversite konferans salonunda bir program yapmak için tatlı bir koşuşturma içerisindeyken, astıkları afişlerin yırtıldığı ve tehdit edildikleri hatırlatılarak, "Şeytani bir kibir ve kendilerini tüm mercilerin üstünde gören bir tutumla mütedeyyin gençlere taş, sopa ve satırlarla saldırmış ve bazılarını yaralamışlardır. Buradan bu kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Bu gençler de tamamen nefs-i müdafaa haklarını kullanarak yine onlardan ele geçirdikleri malzemelerle karşılık vermişlerdir. Görgü tanıkları, kamera kayıtları tüm bunları doğrularken yalan dolanları dünyaca meşhur malum cenahın basını olayı o kadar ustalıkla işlemiştir ki, insafları kurusun demekten kendimizi alıkoyamıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
 
Bu provakasyonun hemen ertesi günü sözkonusu Kutlu doğum etkinliğinin yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleştiğine değinilen açıklamada, "Geçmiş birikimlerden ve insaftan yoksun, kendileri sıkıntının hiç bir şekline maruz kalmamış kimi BDP milletvekilleri etraflarına topladıkları kimi gençleri provake etmeye çalışmış, buna rağmen Bilge Gençlik Kulübü üyelerinin sağduyulu yaklaşımları neticesinde emellerine ulaşamamışlardır" denildi.
 
Dün (10 Nisan Çarşamba) günü kinleri neredeyse ağızlarından dolup taşan bir takım çetelerin sözde milletvekilleri ve basınlarının da kışkırtmasıyla mütedeyyin gençlere saldırdığı ve canlarına kastederek hançer sapladıklarına dikkat çekilerek, "Halkımızla paylaşmak üzere kaleme aldığımız bu çalışmamız henüz tamamlanmadan bile özellikle BDP milletvekilleri kanadından tehditvari, provake edici `BDP ve DTK olarak bu gençlerin yanındayız` şeklindeki açıklama ve karalamalar gelmeye devam etmektedir" hatırlatmasında bulunuldu.
 
Açıklamanın devamında halka seslenilerek, "İslam`ın Peygamberine dil uzatan, O`nun şanının yüceltilmesine engel olmaya çalışan, bunu daha evvel gizli saklı yaparken bugün alenen yapan, bu halkın çocuklarını birbirine kırdırtmak ve dünyevi menfaatler elde etmek için onların kanları üzerinden hesaplar yapan, akıl ve vicdandan yoksun, geçmişin acı tecrübelerinden hiç bir şekilde nasibini almamış bu cenahın bu küstahlıklarını ve gerçek yüzlerini sizlerin vicdanınıza sunuyoruz" denildi.
 
Provake edici söylem ve davranışlarınızdan biran önce vazgeçin
Saldırgan cenahada seslenilen açıklamanın devamında, "Anlaşılan o ki önderliğinizin sözde barış sürecini adetiniz olduğu üzere sabote etmeye ve bunu mütedeyyin insanlara maletme gayret ve çabasındasınız. Bugüne kadar ki yaklaşımımız ve tavrımız incelendiğinde bu süreci eksik ve yanlı bulduğumuz halde desteklediğimizi zaten göreceksiniz. Bunun aksini iddia etmek büyük bir basitlik olacaktır" uyarısı yapıldı.
 
Açıklamanın sonunda, Peygamber Sevdalılarına düşmanlık ettiklerine işaret edilerek, "Peygamber Sevdalılarına düşmanlıktan kimse hayır görmemiştir, sizler de hiç bir fayda görmezsiniz. Sözde itidal çağrılarınızla birlikte altan alta provake edici söylem ve davranışlarınızdan biran önce vazgeçmeli ve unutmamalısınız ki; Yüce Rabbimiz tüm kullarına şah damarlarından daha yakın ve kalplerin gizlediklerine de sakladıklarına da en vakıf olandır. Hem dünya da hem de ahirette rüsvay olmamak için bu halka daha fazla acı yaşatmayın" uyarısı ile açıklamaya son verildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir