• DOLAR 34.218
  • EURO 37.21
  • ALTIN 2949.28
  • ...
`Diyarbakır`daki olaylar tasvip edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya il yöneticileri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

"Diyarbakır`daki olaylar tasvip edilemez"
Diyarbakır`daki olayları tasvip etmediğini belirten Güneştekin, "Diyarbakır`daki olaylar tasvip edilecek bir şey değildir. Kutlu Doğum haftası sebebiyle bir program yapılacak, birileri engellemeye çalışmış. Tasvip ettiğimiz bir olay değil. Ben bu konuda iki tarafı da sağduyulu olmaya davet ediyorum. En azından bu konuda duyarlı olan insanların elini taşın altına koyup, bu olayın bir an evvel çözülmesini ve barışcıl bir şekilde sona erdirilmesini istiyoruz" dedi.

AK Partinin kuruluşunun bölge, Türkiye ve Ortadoğu için bir milat kabul edileceğini belirten Güneştekin, "Bunu tarih gösterir. Ben buna inanıyorum. Yani yaptıkları, geçmişle kıyaslanmayacak derecede halkın yanında olan icraatlardır. En son bu çözüm süreci ile ilgili atılan adımlar hem bölgemiz açısından hem ülkemiz açısından hatta daha genelini düşüneyim dünya açısından çok önemli bir süreçtir. Hakikaten bu sorun çözüldüğü zaman, Türkiye dünyadaki itibarı açısından çok önemli bir noktaya gelecektir" şeklinde konuştu.

"Başbakan Mayısta Batman`a gelecek"
21 Nisan`da Batman`da siyaset akademisi açacaklarını vurgulayan Güneştekin, "Şu anda 250-300 başvuru var. Sadece Ak Parti`ye değil, her kesme açıktır. Amaç siyasetin kalitesini artırmaktır. Mayıs`ta Başbakanı ağırlamayı düşünüyoruz. Parti binası ve toplu açılışlar olacak. Kanaat önderleri ile topantı yapmasını düşünüyoruz. Faydalı bir ziyaret olacak" dedi.

"Barış sürecini her kesim desteklemeli"
Barış sürecini herkesin desteklemesi gerektiğini belirten Güneştekin, "Bu süreci hepimiz desteklememiz lazım. Burada herkes ağız birliği ile sürece destek veriyor. Halklar arasında düşmanlık yaratılmaya çalışılmış geçmişte. CHP zihniyetinin çıkardığı sorunlar vardı. Sürece sadece partiler değil, toplumun dinamikleri olan STK`lar da destek olmalı" ifadelerini kullandı.

Türkiye`nin batısındaki insanların ne düşündüğü ile ilgili soruya da cevap veren Güneştekin, "Batıda bir kesim buna karşı çıkabilir, bunları değiştiremezsin. Önemli olan halkın ekseriyetinin bunu desteklemesidir. Doğusu da batısı da bunu destekliyor. Batıdaki il başkanlarıyla da bu süreci konuşuyorum. Onlarda bu sorunun bitmesini ve akan kanın durmasını istiyor. Birkaç kişi karşı çıkıyor, basın da sadece o kesimi veriyor. Sanki bütün batı halkının düşüncesiymiş gibi veriyorlar" şeklinde konuştu.
(Veysi Demir-M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir