• DOLAR 34.171
  • EURO 37.244
  • ALTIN 2938.736
  • ...
`Kutlu Doğum Etkiliğine Yönelik Saldırı Kaygılarımızı Artırmaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Dicle Üniversitesi`nde PKK/BDP`li öğrencilerin Bilge Gençlik Kulübü üyelerine yaptığı saldırıları kınadı.
 
Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Diyarbakır Dicle Üniversitesi`nde yaşananların kendilerini kaygılandırdığını belirterek, "Kutlu doğum etkiliğine yönelik bir müdahale, bir engelleme ve yahut bir saldırı kaygılarımızı artırmaktadır.
Yıllardır sistemin, rejimin ve devletin kendilerine baskı yaptığını iddia eden kendilerini ötekileştiren ve kendilerini yok sayan bir sistemi şikâyet eden insanların başkalarının etkinliğine müdahale etmesi, başkalarının etkinliklerini engellemeye çalışması ve `mahalle baskısı kurması` demokratikleşmeyle, özgürlükle, hukukla ve adaletle açıklanamayacak bir durumdur" dedi.
 
Liderlere düşen görev; arayı bulmaktır, gerginleştirmek değildir
Özperk, Dicle Üniversitesi`ndeki olayda Bilge Gençlik Kulübü üyesi öğrencilerin yaralanmasının ve BDP`li Milletvekillerin de bu durumda şiddet içeren olaylarda rol üstlenmesinin demokrasi adına büyük bir ayıp olduğunu vurguladı.
Özperk, "Çünkü siyasi liderlere ve STK temsilcilerine düşen görev bu tür durumlarda hakem olmaktır, arayı bulmaktır, gerginleştirmek değildir. Ülkemizde ve bölgemizde umutların hızla yeşerdiği bir dönemde bu tür bir vahamet yaşanması bizleri derinden üzmüştür ve umutlarımızı zedelemiştir" ifadelerini kullandı.
 
`Kahrolsun şeriat` sloganlarının tekrarlanması üzüntü verici bir olaydır
Böylesi hassas bir dönemde herkesin dikkatli olması gerekirken bazı siyasi partilerin ateşe körükle gitmesini anlamsız bulduğunu kaydeden Özperk, "Batman Memur-Sen ailesi olarak, bölgedeki bütün kesimleri itidalli olmaya, ortamı yatıştırıcı söylemler ve eylemler gerçekleştirmeye davet ediyoruz.
Hiç kimse gençliğimiz üzerinde derin, kanlı ve kirli hesaplar yapmasın. Umuyoruz ve diliyoruz ki, aklıselim galip gelir, kardeşlik bu durumda ortaya çıkar ve bu durum diğer üniversitelerimize de yansımaz.
Çünkü yine bugün Van Yüzüncüyıl Üniversitesi`nde bir zamanlar iç Anadolu`da ve Batman`da Cumhuriyet mitinglerinde `kahrolsun şeriat` sloganlarının tekrarlanması gerçekten büyük üzüntü verici bir olaydır. Bunları Memur-Sen ailesi olarak kabul etmiyor reddediyoruz, kınıyoruz" dedi.
 
Lütfen gençlerimizi peşkeş çekmeyin

Peygamberimizin (sav) yıl dönümünü anmanın ve hatırlamanın Müslüman`ım diyen herkesin sorumluluğu ve görevi olduğunun altını çizen Özperk, son olarak şunları söyledi: "Kutlu doğum etkinliğini kim yaparsa yapsın tüm tarafların destek olması gerekirken, kolaylık sağlaması gerekirken ve o etkinlikten istifade etmesi gerekirken böylesi önemli böylesi maneviyat yüklü bir günde bu tür olayın yaşanmasını biz de kınıyoruz ve kabul etmiyoruz.
Lütfen gençlerimizi peşkeş çekmeyin, birbirine düşürmeyin ve lütfen kendiniz için istediğinizi başkaları için de istemeyi unutmayın. Kendi ideolojinize, kendi düşüncelerinize, kendi prensiplerinize ve kendi mücadelenize özgürlük isteyebilirsiniz ama bu bizlerin ya da ötekilerin özgürlüğüne engel olma hakkını asla hiç kimseye vermez.
Lütfen herkes aklıselimle hareket etsin, yatıştırıcı söylemler ve cümleler kursun."
(M.Fatih Akgül, Sezer İlbasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir