• DOLAR 34.243
  • EURO 37.295
  • ALTIN 2927.436
  • ...
Bir tepki de Cizre`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Diyarbakır Bağlar Belediyesinin engellemek istediği Kutlu Doğum etkinliği, Dicle Üniversitesinde meydana gelen olaylar ve Yusufi-Der`e atılan ses bombasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.


Açıklamada, "Sahabeler şehri Diyarbakır halkının Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine teveccüh göstermeleri ve bu vesileyle toplumda oluşan İslami şuur, Marksist düşünceyi rahatsız etmiştir. Peygamber Sevdalıları Platformunun, Kutlu Doğum etkinliği için valilikten izin aldığı Nevruz alanını, Kutlu Doğum programını engellemek maksadıyla sudan bahaneler üreten Bağlar Belediyesinin tutumu, elinden oyuncağı alınmış çocuk misalidir. Ne yapacağını şaşıran zihniyetin bahane ve tutumu, yalan ve provokasyondan ibarettir" denildi.


Dicle Üniversitesindeki olaylara da değinilen açıklamada, "`Bilge Gençlik Kulübü` tarafından organize edilen `Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi Tevhid Öğretmeni Hz. Muhammed` konulu konferansın afişlerini asmak isteyen öğrencileri önce tehdit edip, sonra da üzerinde Hz. Muhammed(s.a.v)yazılan afiş ve broşürleri yırtıp çöpe atacak kadar Peygamber düşmanı olan, sözde özgürlük ve barış yanlısı Marksist zihniyet, bilge gençlik kulübü öğrencilerine saldırıp darp etmişlerdir" ifadelerine yer verildi.


Açıklamada, "Bir taraftan sözüm ona sağduyu çağrısı yapanlar, diğer taraftan saldırganlıklarına halkı alet etmek istemeleri, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Yusufi-Der`e atılan parça tesirli ses bombası, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve ODTÜ gibi üniversitelerde İslam karşıtı sloganlar atılması iyi polis-kötü polis tiyatrosunun sahnelenmesinden baksa bir şey değildir. Müslüman halkımızın yapılan saldırı ve olaylara objektif gözle bakmalarını ve Peygamber düşmanı zorbaların gerçek yüzlerini görmelerini istiyoruz" denildi. (Tahirhan Osal - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir