Veysel Eroğlu baraj gölüne bir milyon yavru sazan balığı bırakıldı
Şanlıurfa Su Ürünleri Araştırma ve Eğitim Enstitü Müdürlüğünce üretilen bir milyon adet yavru sazan balığı Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu baraj gölüne bırakıldı.
Su ürünleri kaynaklarının zenginleştirilmesi ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması, gölet ve barajlardaki balık stokların arttırılması, korunması ve ekonomik değeri yüksek balık türlerinin artırılması amacıyla yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bir milyon balık Ilısu Barajı gölünün Bostancık-Zorkaya köyleri bölgesinden bırakıldı.
"Proje Siirt için önemli bir gelir kaynağı olacak"
Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri ile düzenli olarak her yıl yaptığımız balıklandırma çalışmaları ile baraj ve göletlerimiz vatandaşlarımız için önemli bir gelir kaynağı, aynı zamanda hem sportif (Amatör) hem de ticari balıkçıların gözdesi olacaktır. Bu yıl Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu baraj gölüne bir milyon adet yavru sazan balığı bıraktık." dedi.
"Yavru balıkların üreyip çoğalmaları için en az 2 yıl yaşamaları gerekir"
Baraj ve göletlere bırakılan yavru balıkların üreyip çoğalmaları için en az 2 yıl yaşamaları gerektiğine dikkat çeken Demirhan, "Bu nedenle amatör avcılık yapan vatandaşlarımızdan bilinçli ve duyarlı avcılık yapmalarını rica ediyoruz. Doğal olarak üreyen bir kilogram ağırlığındaki bir sazan balığı yılda 200-300 bin yumurta bırakmaktadır. Avlanma konusunda vatandaşlarımızdan hassasiyet göstermelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)