• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Göktaş: PKK`lılara Yapılan İşkenceleri de Anlatacağım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan Mehmet Göktaş hoca çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göktaş, İslami çalışmalarından dolayı tutuklanan ve dönemin kolluk güçleri tarafından bu insanlara yönelik işlenen haksız zulüm ve zorbalıklara değindi.

Herkesi peygamberin etrafında buluşmaya davet den Göktaş, Pkk’lıların da cezaevlerinde maruz kaldıkları insanlık dışı muamelelere değindi. Göktaş, hoca Hizbullah davasından cezaevlerinde işkence gören mağdurlarla yaptığı bir söyleşide onların maruz kaldıkları işkence ve hakaretleri dinlerken büyük bir hayret ve şaşkınlık yaşadığını belirterek, Namazlarını kılmak için dahi iç çamaşırlarını alamadıkları gerçeğini öğrendiğini söyledi. Ayrıca Göktaş hoca Pkk’lılara yapılan işkencelere de değinerek bazılarının bacı, kız veya eşlerinin ağza alınmayacak durumlara, onların gözleri önünde maruz bırakıldıklarını anlatarak fırsat bulduğu zaman onların da yaşadıkları zulümleri anlatacağını belirtti.

Aylarca işkencehanelerde insanlık dışı muamelelere tabi kalan Müslümanlarla tanıştığını belirten Göktaş, bunları abartmak için de söylemediğini sözlerine ekledi. 10-12 yıldır Doğu ve Güneydoğu Coğrafyasında gezdiğini ve insanlarla görüştüğünü ifade eden Göktaş İslami davadan Cezaevlerine mahkum olan insanlarla olan görüşmeler yaptığını belirterek, neredeyse görüştüğü her mağdurun muhakkak zulme maruz kaldığını ifade etti.

"Allah’ın dini bu coğrafyalara muhakkak hakim olacaktır ve Allah bizleri de bu durumla şereflendirecektir" diyen Göktaş, “Çünkü bu durum Allah’ın tarifine uyuyor, bu coğrafyanın çocukları öylesine durumlarla karşı karşıya kalıp işkencelere tabi oldular ki İslam tarihinde eşine az rastlanır olaylar gelişti.” dedi.

Göktaş`ın konuşması sırasında salondakilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Hatırlanacağı üzere Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübüne üye öğrenciler Göktaş`ı konuşmacı olarak "Özgürlük ve Kurtuluş Rehberi, Tevhit Öğretmeni Hz. Muhammed" konulu konferansa davet etmiş, konferans önce okul içinden BDP/PKK`li gençler tarafından sabote edilmeye çalışılmış, başarılı olunmayınca dışarıdan çetelere ihale edilen engelleme girişimi BDP`li Milletvekillerinin desteğine rağmen sonuçsuz kalmıştı. (Hürseda Haber)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir