• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
HÜDA PAR,  İtidal Çağrısı Yaptı - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde İslami faaliyetlerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yusufi-Der``in bina girişine akşam saat 20.30`da kimliği belirsiz 3 PKK/BDP provokatörü tarafından atılan ses bombasının hemen ardından saldırının yapıldığı derneğin önüne gelen Hür Dava Partisi`nden (HÜDA-PAR) heyeti herkesi sağduyulu ve itidali olmaya davet etti.
 
Olay yerinde basın mensuplarına kısa bir basın açıklaması yapan HÜDA-PAR Genel Başkanı Avukat Hüseyin Yılmaz, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "Bizim günlerdir yapmış olduğumuz çağrılarda dikkat çekmek istediğimiz bu tip provokasyonlardı. Bu tip provokasyonların önlenmesinde yetkili kişilerin kendi taraftarlarına açık ve net bir şekilde provokatörlük yapmayın mesajı vermeleridir. Bizler ilk günden itibaren sağduyu çağrısına davet ettik. Maalesef bu yapılmadı" dedi.
 
Yılmaz, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk`un `Biz kendi gençlerimizin yanındayız, arkasındayız şeklinde ki teşvik edici ve tahrik edici ifadelerine atıfta bulunarak, "Bu açıklamalarda da suçlanan Müslüman gençlik oldu. Bu tip provokasyonların birilerinin durumdan vazife çıkarmasını önlemek girişimleri yapılması gerekiyor. Yetkili kişilerin açık ve net bir şekilde kendi kitlesine provokatörlük yapmayın mesajı vermeleri gerekiyor" şeklinde açıklamalarda bulundu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir