• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`BDP/PKK, Tabanını Sükunete Çağırmalı` VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dicle Ünveristesi`nde 3 gün önce BDP/PKK`li grubun Kutlu Doğum afişlerini yırtması sonrası başlayan olaylar bugün aynı grubun bu defa bıçaklı saldırı düzenlemesiyle yeni bir boyut kazandı.

CNN Türk`te canlı yayınlanan `360 Derece` programı, 3 gündür tırmanarak devam eden olaylar ele alındı. Programda önce BDTP Eşbaşkanı Gülten Kışanak`ın olaylarla ilgili görüşlerine başvuruldu. Kışanak, dün partisinin grup toplantısında sağduyu çağrısı yaptığını hatırlatarak, provokasyonun kendilerine yakın öğrenciler üzerinden yapıldığını kabul etti.

Kışanak`ın ardından Hüda-Par sözcüsü Sait Şahin`e telefonla bağlanılan programda sunucunun, Şahin`in görüşlerini almazdan önce, "Gülten Hanım`ı dinlediniz herhalde. Müthiş bir sağduyu çağrısı yapıyor. `Aslında bizleri kullanarak birileri bir provokasyona çalıştılar gençleri kullanarak. Son derece tehlikelidir. Gençlerden olmayan bazı isimler vardı. Aman herkes bu konuda sorumluluk alsın.` dedi, kendi adına böyle konuştu." şeklinde Kışanak`ın sözlerini özetledikten sonra, "Siz ne diyorsunuz?" şeklinde soru yöneltti.

Kışanak`ın sözlerini dinlemeye çalıştığını söyleyen Şahin, "Herşeyden önce Gülten Hanımın sağduyu çağrılarını dışarıya yapmaktan ziyade içeriye yapması gerektiğine inanıyorum. Yani BDP/PKK tabanına yapması gerektiğine inanıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla medyaya olaylar gerçeğiyle yansıtılmıyor ve ele alınmıyor. Gülten Hanım Hüda-Par`ın, STK`ların, Hükümetin tutum almasından bahsediyor, oysa birinci derecede tutum takınması gereken kesimBDP/PKK`dir. Çünkü saldıran taraf BDP/PKK`dir. Bu PKK tarafının yaptığı ilk saldırısı da değildir. Geçmişten bugüne kadar hatta 80`li yıllarda bugüne gelinceye kadar PKK bölgede kendisi dışında bir kitleye yaşam hakkı tanımamıştır" diye konuştu.

Sunucunun Şahin`in konuşmasını keserek "Benim anladığım şu, bu soruyu size Cuma akşamı sordum ve siz bana deniz ki `Biz helalleştik. Bu sürece desteğimiz tamdır ve biz bu sürecin başarıya ulaşmasını istiyoruz` Cuma akşamından bugüne ne değişti, birbirinizi suçlamada bulunuyorsunuz" sorusu üzerine Şahin şunları söyledi: "Şunu net söyleyeyim. Biz süreci her şeye rağmen destekliyoruz. Silahların susması adına kanın durması adına süreci desteklediğimizi bugüne kadar söyledik bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Ancak biz bunu söylerken o programda da dile getirdim. Yanlışları yanlışlar kadar değerlendirelim, doğruları doğrular kadar değerlendirelim. Bu perspektiften bakılırsa bizim tavrımızda değişen bir şey yok. Helalleştik derken de, sonuçta biz siyasi partiyiz. Geçmişte yaşanan olaylar PKK ile Hizbullah arasında yaşandı. Her iki tarafa da çağrıda bulunuyoruz. PKK Devlet ile barış masasına otururken ve buna yönelik zemin hazırlarken ülkenin genelinde barışın sağlanması, özel ise Türkiye Kürdistan`ında barışın sağlanmasına ağırlık vermeli. Çünkü Kürdler arasında sağlanmamış bir barış..."

Sunucu bir kez daha Şahin sözlerini bitirmeden araya girerek, "Siz şunu mu demek istiyorsunuz , `Bizi de görün. Bu süreçte bizi de görün` mesajını mı veriyorsunuz" demesi üzerine, Şahin şöyle konuştu. "Biz bir siyasi partiyiz. Ülkenin gerçeklerine dair, ülkenin toplumsal huzurunun sağlanması adına ve bu barışın kalıcı olması adına toplumun tüm farklı unsurlarının aralarında diyalogların, ilişkilerin gelişmesi, herkesin adalet zemininde barışa katkı sunması gerektiğini söylüyoruz."

Son olarak Dicle Ünversitesi`ndeki olaylarla ilgili değerlendirmede bulunmak isteyen Şahin`in, telefon bağlantısı süre yetersizliği gerekçe gösterilerek kesildi. (Hürseda Haber)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir