• DOLAR 32.38
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2409.438
  • ...
İran, işgal rejimini uyardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin İran'ın nükleer programına yönelik tehditlerini protesto etmek için BM Güvenlik Konseyi başkanına bir mektup yazan İrşadi, '12 Nisan 2021'de Natanz zenginleştirme tesisinde İsrail işgal rejiminin terör eylemi sonrası yazdığım mektuptan sonra bu mektubu size yazıyorum' ifadesini kullandı.


İran'ın nükleer programına saldırma planı ortaya çıktı


İran'ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi, bu eylemin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun himayesi ve kapsamlı gözetimi altındaki hassas nükleer tesisin işleyişini bozduğunu belirterek, “İsrail rejiminin Başbakanı son röportajında üstü kapalı da olsa İran’ın nükleer programına yönelik örtülü saldırılarını kabul etti ve İsrail rejimin bu tür saldırılara devam edeceğini” diye yazdı. Bunun ardından işgal rejimi Savunma Bakanı tarafından İran'a saldırmak için başka tehditler savurulduğunu dile getiren İrşadi, bu işgalci rejimin Genelkurmay Başkanının da İran'ın nükleer programına saldırma planını ortaya çıkardığını ifade etti.


“Nükleer terör eylemidir”


İrşadi, “İsrail rejimi tarafından yüksek potansiyel emisyon riski taşıyan, son derece hassas bir nükleer santrali hedef almak, suç teşkil eden bir nükleer terör eylemidir.” diye ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir