• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
Adalet Bakanı Gül: Adli tıp adalete tecelli anlamında önemli bir kurum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Gül, Gaziantep’teki temasları kapsamında “Çocuk Adalet Merkezi” protokolü için yapılan imza töreninin ardından kentte yapımı tamamlanan Gaziantep Adli Tıp Grup Başkanlığının açılışını yaptı.

Açılış öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Gül, Gaziantep Adli Tıp Grup Başkanlığının Gaziantep'e ve bölge illerine hizmet vereceğini söyledi.

Gül, Açılışı yapılan merkez sayesinde DNA örneklerinden kimlik tespitine ilişkin tüm süreçlerin artık Gaziantep’te yapılabileceğini ve bu tür merkezlerin adaletin tecellisi anlamında ise önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Gaziantep Adli Tıp Grup Başkanlığının yapımı için yaklaşık 15 milyon TL harcandığını belirten Gül, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bugün itibariyle 10'uncu Adli Tıp Grup Başkanlığının açılışını gerçekleştirdiklerini bildiren Bakan Gül, “Böylelikle Gaziantep’imizde toksikoloji, kimya ve biyoloji anlamında tüm tetkikler yapılabilecek. Yine DNA örnekleri, olay yerindeki incelemelere ilişkin kimlik tespiti gibi tüm süreçler Gaziantep Adli Tıp Grup Başkanlığımızda yapılabilecek. Hem Gaziantep'teki bu tür taleplere ilişkin incelemeler başka şehirlerde yapılmasına gerek kalmayacak hem de civar illere de hizmet verebilecek. Yaklaşık 15 milyon TL'lik yatırım yapıldı.” dedi.

“Hakikate ve adalete erken ulaşmak bakımından bu tür merkezleri çok önemsiyoruz”

Adli tıpın adalete tecelli anlamında önemli bir kurum olduğunu ifade eden Gül, “Adli tıp bağımsız ve adaletin tecellisi konusunda bilirkişilik kurumudur. Bu çerçevede de yine zamanında gecikmeksizin bu süreçlerin tamamlanması yargıya hizmet ediyor, fayda sağlıyor. Bu dönemde de İnsan Hakları Eylem Planlamasından birisi de buydu. Bugün bunlardan birini gerçekleştirmiş oluyoruz. Yargılamada bu tür incelemeler, kimlik tespiti, toksikoloji, suça konu unsurun analizinin yapılması çok önemli. Erken bir şekilde yapılması da çok önemli. Hakikate ve adalete erken ulaşmak bakımından bu tür merkezleri çok önemsiyoruz. Geç olmadan adaletin tecellisi bakımından tüm çalışan arkadaşlarımızın hassasiyetle devam edeceğine inanıyoruz. Merkez, yargı teşkilatımız ve Gaziantep’imiz için hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Açılışa Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.

Bakan Gül, açılışın ardından bir taksi durağını ziyaret ederek taksici esnafının sorunlarını dinledi ve taksicilerle sohbet etti.

Ziyaretin ardından Gaziantep Futbol Kulübü yönetimi ve futbolcuları ile bir araya gelen Bakan Gül, sezon boyunca başarılı olmalarını temenni etti.

Yönetim Kurulu üyeleri de Bakan Gül’e Gaziantep Futbol Kulübü forması hediye etti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir