• DOLAR 34.179
  • EURO 37.074
  • ALTIN 2978.115
  • ...
HÜDA PAR`dan Viranşehir emniyetine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, yaptığı açıklamada, Viranşehir HÜDA PAR İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu parti üyelerinin, Viranşehir polisi tarafından taciz edilip, gözaltına alınmak istenmesini şiddetle kınadı.

 

Dün meydana gelen olayda hem aileler arasındaki husumeti giderme hem de hasta ziyareti için Değim köyüne giden HÜDA PAR heyetinin, polis tarafından köye kadar takip edildiği ardından da ilçe girişinde arama bahanesiyle durdurulduğunu ifade eden Yalçın, polisin hukuksuz tacizine itiraz eden bazı partililerin gözaltına alınmaya çalışıldığını belirtti.

 

Yetkililere seslenerek, "İnsani ve İslami bir sorumluluğu yerine getirme gayretinde olan bu kardeşlerimizi taciz etmekle neyi hedefliyorsunuz ve ne yapmaya çalışıyorsunuz? Diye soran Yalçın, "İhbar var" dediğiniz mesele acaba Şanlıurfa emniyetinden gelmiş olmasın mı? Viranşehir Emniyet Müdürü olduğunu belirten sivil kıyafetli bir memurun emir büyük yerden dediği yer neresi acaba? Her yerde barış naralarının atıldığı bir dönemde, akil adamların oluşturulduğu bir dönemde acaba bu uygulama barışı sağlamak adına mıdır? Yoksa barışı sabote etmek adına mıdır? Sormak lazım. Maalesef bu uygulama 28 Şubat sürecinin henüz bitmediğinin bir göstergesidir. Birileri HÜDA PAR`ın hayırlı hizmetlerini hazmedemeyip bunu emniyet üzerinden sindirmeye çalıştığı aşikârdır. Bu uygulama ne insanlık ne de hukuk ile bağdaşmadığı gibi; seyahat özgürlüğüne vurulan bir darbedir" ifadelerini kullandı.

 

HÜDA PAR İl Başkanlığı olarak bu işin takipçisi olacaklarını ve bütün kanuni haklarını kullanacaklarını ifade eden Yalçın, "Yetkililere bir an evvel bu olayı aydınlatmalarını, bu emrin nerden geldiğini ve ne amaçla verildiğinin tespit edilmesini istiyoruz. Ayrıca sizleri yasal çerçevede kanunlara uymaya davet ediyoruz" dedi. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir