• DOLAR 34.171
  • EURO 37.191
  • ALTIN 2961.384
  • ...
Batmanlı esnaf: "Kutlu doğumu dört gözle bekliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Her yıl Nisan ayında Batman`da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Hz. Muhammed`in (sav) kutlu doğum etkinliğini bu yıl 28 Nisan Pazar günü yapacağını duyurmasının ardından Batmanlı esnaf, mevlit etkinliğini dört gözle beklemeye başladı.

 

Peygamberimizi hatırlamak her Müslüman`ın görevidir
Batmanlı esnaf Abdulhakim Arslan, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan kutlu doğum etkinlikleri sayesinde Peygamberi (sav) yakından tanıma fırsatı yakaladıklarını belirterek, "Peygamberimizi hatırlamak her Müslüman`ın görevidir. Kutlu doğum etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalılarına bizler gibi herkesin destek vermesi gerekir. Çünkü onların sayesinde yılda bir de olsa hakkıyla Peygamberimizi tanıma fırsatı buluyoruz. Peygamberimiz için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekir ve yapılan kutlu doğum etkinlikleri çok güzeldir. Allah bizlere Peygamberimizin hayat mücadelesini nasip etsin inşallah" dedi.

 

Peygamberin sevdası bir güne sığdırılamaz
Bir başka esnaf Mücahit Kümet, Peygamber Sevdalıların yapmış olduğu etkinliklerin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "Batman`da yapılacak kutlu doğum etkinliği çok güzel ama Peygamberin sevdası bir güne sığdırılamaz. O`nu, hayatımızın her alanında dilimizden düşürmememiz gerekir. Çünkü o Resul ki, gecesini, gündüzüne katarak ümmetin kurtuluşu için hep uğraş vermiştir. Bizler de sadece bir gün değil her gün her saat onu anmamız lazım. Tarih boyunca peygamberin kutlu doğumu böyle coşkulu bir şekilde kutlanmamıştır. Bizler Batman`da yapılacak olan kutlu doğum etkinliğini dört gözle bekliyoruz ve bunu tertipleyen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Peygamberimizin hayatını ve misyonunu anlıyoruz
Esnaf Mehmet Güngör ise, "Peygamber efendimizin kutlu doğumu denince bizleri bir coşku kaplıyor. Batman`da yapılacak kutlu doğum etkinliğini dört gözle bekliyoruz. Gaflete daldığımız bu dünyada yapılan kutlu doğum etkinlikleri sayesinde bir nebze de olsa Peygamberimizin hayatını ve misyonunu anlıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde bizlerin gaflet uykusundan uyanmasına vesile oluyor. Peygamberimizi bize hatırlatan kutlu doğum etkinlikleri çok sevindirici bir durumdur. Kutlu doğum etkinlikleri sayesinde neredeyse hiç çekmediğimiz salâvatları hatırlıyoruz ve bol bol salâvatlar çekiyoruz. Allah bizlere Peygamberimizi hatırlatan Peygamber Sevdalılarından razı olsun" şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir