• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Büyükelçi ve diplomatlar Van'ı gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nce organize edilen iki günlük etkinlik kapsamında Van'a gelen büyükelçiler, diplomatlar ve aileleri, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde inceledi.

Kente gelen 68 ülkeden 150’yi aşkın diplomat ve büyükelçiyi ağırladıklarını belirten Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, misafirlerin burada olmaktan memnun olduklarını dile getirdi. 

Misafirlerin kentte ilk olarak Akdamar Adası'nı ziyaret ettiğini belirten Genel Sekreter Çelikel, “Daha sonra büyükelçilerimizi ve beraberindekileri Ahlat'a götürerek tarihi ve yöresel değerlerimizi gösterdik. Ciddi bir memnuniyet oluştu. Dünyaca meşhur Van kahvaltımızı kendilerine ikram ettik. Geçmişimizden bugüne yöremizin tarihini gösteren müzemizi gezdirdik. Urartulardan Selçuklu'ya, Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan günümüze eserlerin yer aldığı müzemizi gördüler. Bu organizasyon ilimiz ve memleketimiz adına güzel oldu. Büyükelçilerimiz çok memnun kaldıklarını ifade ettiler. Farklı zamanlarda değişik vesilelerle hem kendilerini hem de ülke vatandaşlarını birçok özelliği bulunan tarihi ve kültürel şehrimize beklediğimizi ifade ettik. Kendileriyle iki gündür yoğun bir tempo ile devam eden bir programımız var." dedi. (İLKHA)

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir