• DOLAR 34.174
  • EURO 37.238
  • ALTIN 2937.437
  • ...
İNHAP`tan Polis Tacizine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) Başkanı Adem Sarıkuş, Viranşehir`de polisin, aralarında husumet bulunan aileleri barıştırma girişiminde bulunmak için hasta ziyaretine giden HÜDA PAR heyetini taciz etmesini kınadı.
 
Jandarma bölgesinde polisin ne işi var
Heyeti takip eden polisin jandarma bölgesi olan kırsal kesime gelerek tacizine devam etmesinin düşündürücü olduğunu belirten Sarıkuş, "Polis, Viranşehir girişinde sadece bizim konvoyu durdurmuştur. Hakkınızda şikâyet ve arama emri var denilip kaba bir şekilde bizleri ve araçlarımızı aramaya, kimliklerimizi aldıkları gibi hepimizi kameraya almaya başlamışlar. Viranşehir Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen şahıs, arama bittiği halde gitmek isteyen ziyaret ekibine izin vermeyeceğini söylemiş. Emrin büyük yerden geldiğini söyleyen şahıs, İNHAP üyelerinin tuttuğu tutanağı da imzalamamış. Konvoydakilerin yasadışı herhangi bir durumları olmamasına rağmen yapılan bu aşırı güvenlikçi ve hukuk dışı uygulama gözdağından başka bir anlam ifade etmiyor.
 
Bu durum, Türkiye`nin normalleşmediğinin ve bu kafa ile de normalleşmeyeceğinin de kanıtıdır. 28 Şubat bitmedi devam ediyor. Biz bu uygulamayı şiddete ile kınıyoruz ve yetkilileri göreve çağırıyoruz" dedi.
 
Viranşehir ilçesine bağlı Değim köyüne hasta ziyaretine giden HÜDA PAR heyetini takip ederek tacizde bulunan polis, Viranşehir girişinde de konvoyu durdurarak kaba davranışlarda bulunmuştu. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir