• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci'den ilk mesajlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Naci İnci, Twitter hesabı üzerinden öğrenciler ve akademisyenler için birer mesaj yayımladı.

Öğrencilere yönelik mesajında İnci, son aylarda yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle yara alan "birlikte yaşama ortamının yeniden tesis edilebilmesi" için tüm kampüs sakinlerinin, karşılıklı saygıya dayalı bir ortamı oluşturmak için eşit sorumluluğa sahip olduğunu belirtti.

"Eleştirmek, demokratik protesto hakkını kullanmak hepimizin hakkıdır"

İnci, "Boğaziçi Üniversitesi mensupları eleştirel bakış açısıyla, kalıpları ve klişeleri sorgulayan, hakim 'doğrular' hakkında farklı bakış açılan geliştirebilen bireylerdir. Elbette bu anlayış çerçevesinde eleştirmek, demokratik protesto hakkını kullanmak hepimizin hakkıdır. Ancak eleştirinin kişileri rencide edici bir karaktere sahip olmaması, ‘öteki’nin haklarını da gözetmesi ve barışçıl yöntemlerle gerçekleştirilmesi, Boğaziçi kültürünün de bunu gerektirdiği kuşkusuzdur." ifadelerini kullandı.

"Şahsımla ilgili öğrencilerimize açılan tüm disiplin soruşturmalarının iptal edilmesi talimatını ileteceğim"

İnci, "Bu yaklaşımın kampüsümüzde hakim olacağı inancı ile bugüne kadar şahsımla ilgili olarak öğrencilerimize açılan tüm disiplin soruşturmalarının iptal edilmesi talimatını ilgili birimlere ileteceğim. Ümidim karşılıklı saygı çerçevesinde görüşlerimizi paylaşırken, üniversitemiz için en iyisini yapmaktır." İfadelerini kullandı.

 

 

Akademisyenlere mesajı

İnci, akademisyenlere yönelik mesajında ise şunları kaydetti:

"Popülist bir anlayış yerine akademik kuralların ciddiyetle uygulanmasını, daha üretken bir akademik ortamın kurulması için öğretim üyelerimizin üretimi önünde engel olan insan kaynağı ihtiyacının giderilmesini gerekli kadroların sağlanmasını, altyapının güçlendirilmesini ve öğretim üyelerimizle iyi bir çalışma ortamı kurulması için gereken çalışmaların yapılmasını hedeflemekteyim. Bunun yolu da üniversitemizin gerçeklerinden hareket ederek ihtiyaçların tespiti ve yerine getirilmesidir. Bu konudaki çözüm önerilerinin daha önce rektör adaylığımı ilan ettiğim metinde yer almaktadır ve söz konusu metinde yer alan öneriler birer taahhüttür.

"Mevki ve makamlar geçicidir"

Mevki ve makamlar geçicidir. Bu nedenle ortak bir anlayış çerçevesinde uyumlu ve aynı zamanda sorumlu bir çalışma ortamının kurulması hepimizin görevidir. Son dönemde yaşanan yönetsel sıkıntıların akademik kalitemizi olumsuz etkilememesi ve Boğaziçi Üniversitesinin kalitesine uygun bir sürecin yürütülmesi için gösterdiğimiz gayretin sonunda tüm mensuplarımız tarafından anlaşılacağına eminim. Elbette birbirimizi gerektiğinde eleştirerek, görüşlerimizi paylaşacağız ancak bunun uygar bir ortamda saygı çerçevesinde yerine getirilmesi en büyük dileğimdir. Boğaziçi Üniversitesi’nin el birliği ile geleceğe taşımamız dileğiyle saygı ve sevgilerini sunarım." (İLKHA)

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir