Sağlık ekipleri aşı için sahaya indi
Coronavirus vakalarının arttığı Batman'da, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları aşı yapmak amacıyla yoğun çalışma başlattı.
Sahaya inen İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı filyasyon ekipleri, aşı çalışmalarını sürdürüyor. Aşılama oranının yüzde 59,4; vaka sayısının ise 100 binde 656,8 olduğu kentte, kapı kapı dolaşan ekipler, aşı olmak istemeyenleri ikna etmeye çalışıyor. Aşı hakkı olanların ise aşılarını yapıyor. Evlerinde aşı olan vatandaşlarda yapılan uygulamadan memnun olduklarını söyledi.
"Çalışmamızdan bir verim almayı bekliyoruz"
Çalışmayla ilgili açıklama yapan filyasyon ekibi doktorlarından Dr. Ramazan Dağ, "250 kişilik, 5'er gruplar halinde, Batman'da ayrı ayrı 6 mahalleye girdik. Şu anda Hilal Mahallesi'ndeyiz. Burada kapı kapı dolaşarak halkımızı aşıya ikna edip, kaygılarını gidererek, onları aşı etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmamızdan bir verim almayı bekliyoruz. Vatandaş bize karşı olumlu fakat aşıya karşı bazı tereddütleri var. Aşı olmak istemeyen bazı vatandaşlar, bizleri evlerinde davet edip ikramda bulunmak istiyorlar. Bizler de o tereddütleri kırmak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
"Hedefimiz kırmızıdan mavi kategorisine geçmek"
Vatandaşların aşıya tereddütlü yaklaştığını belirten Dağ, "Hedefimiz; kırmızı kategoriden çıkıp, mavi kategoriye girmemiz ve en yüksek aşı oranına ulaşmaktır. Olabildiğince insanların aşı olması ve bağışıklık kazanması daha faydalı olacaktır. Herkesin aşı olması gerekir. Aşı olamayan vatandaşlarımız yoğun bakımlarda yüksek oranda entübe oluyorlar. Batman’da ciddi bir Covid-19 artışı söz konusudur. Hastalığın önüne geçebilmek için elimizdeki tek silah aşıdır. Çiçek hastalığından bu yana 150 yıldır insanlar aşılarla bağışıklık kazanıyor. Covid-19 yeni bir virüs, bu hastalığı da aşı olarak yenebiliriz." ifadelerini kullandı.
"Aşı olarak bu mutasyonların önüne de geçebiliriz"
Aşıların mutasyonların önüne de geçebildiğini söyleyen Dağ, “Mutasyonlar olabilir ancak daha fazla aşı olarak bu mutasyonların önüne de geçebiliriz. Aşı yapanlar, belli bir oranın üstünde artık hem hastalığı yaymayacaklar hem de hasta olmayacaklar. Bazı hastalıklar için yüzde 60 aşılama yeterli iken, Covid-19 için belli bir oranımız yok fakat tahmini olarak yüzde 85’in üzerine çıkarsak eğer bütün Türkiye’nin bu hastalıktan kurtulabileceğine inanıyoruz." diye konuştu.
"Bugün ilk doz aşımı oldum”
İlk doz aşı olduğunu söyleyen Alaattin Kollak, "Sağlık ekipleri, bugün mahallemizde dolaşıyorlardı. Şimdiye kadar çalıştığım için aşı olmaya vakit bulamıyordum.22 yaşındayım bende bugün ilk doz aşımı oldum. Hiç ağrı hissetmedim. Bugün mahallemize geldikleri için fırsattan istifade aşımı oldum. Herkese aşı olmayı tavsiye ediyorum." dedi.
"Allah sağlık ekiplerinden razı olsun"
Üçüncü aşı için tereddütlü olduğunu sağlık ekiplerinin evlerine gelmeleriyle tereddütünün kalmadığını söyleyen Remziye Baznabaz, "iki aşımı sağlık ocağında yaptım. Üçüncü aşı olmak için tereddütlüydüm. Bugünde üçüncü aşımı evimize gelen ekip yapacak. Sağlık ekiplerinin evimize gelmeleri çok iyi oldu. Bugün üçüncü aşımı oldum. Allah sağlık ekiplerinden razı olsun. Aşı olmak çok faydalı herkesin olmasını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.
“Salgının bitmesi için herkesin aşı yaptırması gerekiyor”
Ekiplerin kapısına gelerek eşinin üçüncü aşısını vurduklarını söyleyen Seyfeddin Baznabaz ise şunları söyledi: "Bugün sağlık ekipleri aşımızı yapabilmek için kapımıza kadar geldiler. Sağlık ekiplerinin bu şekilde hizmet vermesi çok iyi, Allah razı olsun. Bu hastalıktan kurtulabilmemiz için, herkesin aşı yaptırması gerekiyor. Eşim bugün üçüncü aşısını oldu. Hiçbir şekilde ağrı olmadı. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum." (İLKHA)