• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Gastronomi şehri Gaziantep’in 4 lezzeti daha tescillendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, lezzetlerini tescilleyerek bu alandaki liderliğini sürdürüyor.

Şehrin kültürünün vazgeçilmezi olan lezzetlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 3 yemeğin daha coğrafi işaretini alarak Gaziantep’in coğrafi işaretlemede 67 coğrafi işaret ve bir geleneksel ürün sayısına ulaşmasına yardımcı oldu.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı tarafından yapılan başvurular neticesinde “Antep şekerli peynir böreği”, “Antep sebzeli peynir böreği”, “Antep mumbar dolması” ve "Antep cağırtlak kebabı"nın coğrafi işaretini alarak tescillenmesi sağlandı.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yayınlanan 16 Ağustos 2021 tarihli ve 107 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde ayrıca Gaziantep’te Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) tarafından başvurusu gerçekleştiren “Antep cağırtlak kebabı"nın coğrafi işaret tescili de yer aldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir