• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
4 Siyonist rejim uçağı düşüren kahraman pilot vefat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14 Haziran 2020 Pazar akşamı, Bangladeş pilotu Saifullah Al-Azam, 80 yaşında vefat etti.
1967'de patlak veren altı günlük savaş sırasında 4 İşgalci siyonist rejim uçağını vuran tek pilot olarak tarihi bir başarıyı geride bıraktı.

Arap dünyası ise bu kahramanın adını unutup gitti.

Saifullah; önce Pakistan Hava Kuvvetleri (PAF) (1960–1971) ve daha sonra Bangladeş Hava Kuvvetleri (BAF) (1971–1979) için savaş pilotu olarak görev yapan Bangladeşli bir pilot ve politikacıydı.

PAF pilotu olarak kariyeri boyunca bir Hint Hava Kuvvetleri (IAF) ve üç İşgalci siyonist rejim Hava Kuvvetleri (IAF) uçağını düşürdü. Vurduğu bir İşgalci siyonist rejim uçağı da kullanılamaz hale geldi.

Başarılarından dolayı Pakistan, Ürdün ve Irak'tan çeşitli yiğitlik ödülleri aldı. Ayrıca Hint kuvvetlerine karşı 12 kara saldırı görevinde yer aldı.

Azam, 1980'de Bangladeş Hava Kuvvetleri'nden Grup Kaptanı olarak emekli oldu .
Ordudan emekli olduktan sonra kariyerine siyasetçi olarak başladı ve Bangladeş Milliyetçi Partisi'ne (BNP) katıldı .

14 Haziran 2020 günü Dakka Birleşik Askeri Hastanesinde vefat etti.

Saifullah Al-Azam ın biyografisi,

1941 yılında şu anda Bangladeş'teki Babna'nın en doğusunda Müslüman bir ailede dünyaya geldi.

1947 yılına kadar Kalküta'da ailesiyle birlikte yaşadı. Pakistan'ın, Hindistan Yarımadasını bölme ve Pakistan'ın Yarımada Müslümanları için bir yuva olarak kurma kararından sonra, 1958'de Pakistan Hava Kuvvetleri Akademisi'ne katılıp savaş pilotu oldu.

1963'te ABD'nin Arizona eyaletinde bir hava üssünde bir F-86 Sabre ile uçmaya başladı. 1963'te Pakistan Hava Kuvvetlerine pilot olarak katıldı.

Askeri Başarılar..
Saifullah dünyada Pakistan, Bangladeş, Ürdün ve Irak gibi dört farklı hava kuvvetine savaş ortamında hizmet veren tek pilottur.

İlk olarak Hindistan hedeflerine saldırı gerçekleştirmeyi başaran 17. Filonun bir parçası olarak 1965 yılında Pakistan-Hindistan Savaşı'na katıldı.

O çatışma sırasında iki Hint uçağı tarafından takibe alındı ve bunlardan birini vurup güvenli bir şekilde Sargodha Hava Kuvvetleri Üssü'ne geri döndü.

Savaştan sonra 1966'da Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na terfi etti.

Başarısı Ürdün Krallığı'nın dikkatini çekti ve 1966'da "Saifullah", Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin ikinci danışmanı olarak atandı.

Aylar sonra 5 Haziran 1967'de Mısır Hava Kuvvetleri yok edildikten kısa bir süre sonra. İşgalci siyonist rejim'in Ürdün hava üssü Mafraq'ı bombaladığında "Saifullah" ve diğer Ürdünlü pilotlar ikinci bir İşgalci siyonist rejim saldırısına karşılık verdiler.

İşgalci siyonist rejim uçakları bir dizi Ürdün uçağını yok ettikten sonra, "Saifullah" oradan savaşı sürdürmek için Irak Hava Kuvvetleri'ne taşındı.

1972'de İşgalci siyonist rejime ait dört savaş uçağı vuran ilk savaş uçağı pilotu olarak bölgenin askeri tarihinde adını kaydetti. Bir saat içerisinde iki İşgalci siyonist rejim uçağını birden düşürdü.

Saifullah'a 5 Ülkeden cesaret ödülü Verildi

2000 yılında ABD ordusu tarafından adı "Yaşayan Kartallar Listesi"ne dahil edilerek hayatta kalan en iyi 22 pilot olarak kayda girdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir