• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Bilişim Teknoloji öğrencileri tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Fırat Üniversitesi Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği öğrencileri, Öğretmenevi önünde bir basın açıklaması yaptılar.


Pankartlar taşıyan öğrenciler adına açıklamayı İrfan Ertürk okudu.


Siber saldırıların milli güvenlik meselesi haline geldiğini belirten Ertürk, \"ABD, Rusya, Japonya ve İran yetenekleri doğrultusunda eğitilmiş bir siber orduya sahipken, dünyanın en çok siber saldırısına uğrayan 10 ülkeden birisi olan Türkiye`de bu iş gönüllük esasına dayandırılıyor\" dedi.


\"Bakanımızı rahatsız etmiyor mu?\"
\"Bilişim Teknoloji Dersi ve öğretmenlerine ihtiyacımız yok\" sözlerinin bakanlık yetkililerinden duyulmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ertürk, \"Bu gerçeği bilmemek, görmezlikten gelmek ya da aksini iddia etmek, sorumluluk verdiğimiz yetkililerin acilen bilgilendirilmesi gerektiğini, ülkemiz gerçeklerinden uzak olduklarını, en kötüsü de konudan habersiz kişilerce yanlış bilgilendirildiklerini gösterir. Sanayi devrimini kaçıran ülkemizin bu şekilde teknoloji devrimini de kaçırma tehlikesiyle karşı karşıya kalması bakanımızı rahatsız etmiyor mu?\" ifadelerini kullandı.
(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir