• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Peygamber Sevdalıları provokasyonları STK`lara anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, Mazlum Der ve Memur Sen`i ziyaret ederek, Bağlar Belediyesi`nin Kutlu Doğum etkinliğini engelleme girişimi ve Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylar hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Nuri Güler, Mehmet Duyu ve Sedat Erdoğan`ın Memur Sen`i ziyaretinde Diyarbakır Memur-Sen Başkanı Yunus Memiş ve bağlı sendika yetkilileri hazır bulundu.
 
Bağlar Belediyesi`nin tadilat bahanesiyle Kutlu Doğum etkinliğini engelleme girişimi ve Dicle Üniversitesinde yaşanan gerginlikle ilgili bilgilendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, provokasyonlara gelmeyeceklerini ancak gerekli izinleri aldıklarını ve peygamberimizin Kutlu Doğum mevlidini daha önce açıklandığı gibi Nevroz alanında yapacaklarını söylediler.
 
Kendilerinin de benzeri etkinlerde bu grupların engellemelerine maruz kaldıklarını dile getiren Memur Sen yetkilileri de, bu tür davranışları tasvip etmediklerini belirtti.
 
"Üzerimize düşeni yapmaya hazırız"
Peygamber Sevdalıların Platformu heyetinin Mazlum Der ziyaretinde ise Mazlum Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Burada da yaşanan süreç hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları heyeti, provokasyona gelmeyecekleri gibi kimden gelirse gelsin baskıları da kabul etmeyeceklerini ifade etti.
 
Mazlum Der yetkilileri de yaşanan süreci takip ettiklerini ve herkesin özgür bir ortamda fikirlerini açıklayabilmesinin önemine değindi.
 
Devlet tarafından benzeri tavırlarla karşılaştığını ve mağdur olduğunu iddia eden söz konusu kesimlerin, bu tavrını anlamakta zorluk çektiklerini dile getiren Mazlum Der yetkilileri, bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını, gerekirse basın açıklaması da yapabileceklerini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir