• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
BDP`li Belediyeye Bir Tepki de Dost-Der`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 21 Nisan`da Newroz Parkı`nda yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğini engelleme girişiminde bulunan BDP`li Bağlar Belediyesine bir tepki de Mardin Dost-Der`den geldi.

Dost Der adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Arasan, 21 Nisan 2013 Pazar günü Diyarbakır Newroz alanında bu yılki kutlu doğum etkinliğini yapmak için hazırlıkların tamamlanmak üzere iken BDP Bağlar Belediyesi tarafından komik gerekçelerle engellenmeye çalışıldığını hatırlattı.

Arasan, "Aynı şekilde Kızıltepe otogarında yapılan mevlit etkinliğinde BDP`li Kızıltepe Belediyesi yine engeller çıkarmış ve Peygamber Sevdalılarının, alandaki platformu kullanmalarına izin vermemiştir. İskenderun`da CHP`li Belediye, Kızıltepe ve Diyarbakır`da BDP`li belediyelerin engel çıkarmış olmaları ortak noktada hareket ettikleri ve birbirlerinden farkları olmadığını bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

Bunların asıl gayesinin 21 Nisan Pazar günü yapılacak olan mevlit etkinliğini engelleme olduğunu ifade eden Arasan, "Halkımız bunların gerçek yüzünü bir daha görmüştür. Bunların asıl korkusu Peygamber Efendimizin (s.a.v.) isminin tüm Diyarbakır`da yankılanmasıdır. Böyle davranarak Allah Resulünün gündemde olmasına engel olmaya çalışılmaktadır. Fakat şunu unutmamalıdırlar ki `Güneş balçıkla sıvanmaz.` Bunların sermayesi buzdandır. O yüzden güneşten korkarlar. Onların korktuğu hakikat güneşi, onların gözünü kör edecek şekilde inşallah her zamanki gibi parlamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Arasan son olarak; "Halkımız bu yapılan zulüm ve haksızlıkları asla kabul etmeyerek tepkilerini kanuni olarak her ortamda dile getirecek ve bu engellemelere asla boyun eğmeyeceklerdir. Bu vesile ile tüm halkımızı 21 Nisan Pazar günü Newroz alanına, kutlu doğum etkinliğine davet ediyoruz" dedi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir