• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
İstanbul bu yıl 65 kongreye ev sahipliği yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Bugüne kadar birçok dev forum ve kongreye ev sahipliği yapan İstanbul, yılsonuna kadar 65 organizasyona daha imza atacak. Toplamda binin üzerinde CEO ve konuşmacıyı ağırlamaya hazırlanan İstanbul ayrıca 250`den fazla devlet adamının katılacağı kongrelere ev sahipliği yapacak.


Global çapta iş dünyasının çekim merkezi haline gelen İstanbul`da ayrıca, 2013 sonuna kadar tüm kongre merkezleri dolu gözüküyor. Uluslararası politikaların ve ekonominin şekillendirildiği bir platform olan `World Political Forum`un üçüncüsü 26-28 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul`da gerçekleşecek. Forumda ekonomi, enerji, uluslararası ilişkiler, çevre ve toplum ana başlıkları altında dünyanın ekonomik ve politik gündemi değerlendirilip yeni işbirliği olanakları ve çözüm önerileri ortaya konulacak.


60 ülkeden 200 konuşmacının katılacağı forumun açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaparken, kapanış konuşmasını ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak. İstanbul`un ev sahipliğini yapacağı bir başka organizasyon ise 16. Avrasya Ekonomi Zirvesi olacak. 9-11 Nisan tarihlerindeki zirveye 5 Cumhurbaşkanı, 4 Meclis Başkanı, 2 Başbakan, 28 Bakan ve 440 civarında işadamı ve bürokrat katılacak. (M. Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir