• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Afganistan'dan tahliye olanlar konuştu: Taliban'ın zulmü var mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban, işgalci güçlerin ülkeden kaçmasının ardından Afganistan'da yönetimi kısa sürede ele geçirdi. Taliban güçleri, son olarak 15 Ağustos'ta başkent Kabil'e girdi. Bunun üzerine başta NATO üyeleri olmak üzere birçok ülke vatandaşlarını Afganistan'dan tahliyeye başladı. Türkiye de şuana kadar 552 vatandaşı tahliye etti. Kabil'den İstanbul'a gelen vatandaşlardan Rafet Gürbüz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşletmeci Gürbüz, "Taliban'ın zulmü var mı?" sorusuna cevap verdi. 

"Herhangi bir sorunumuz olmadı"

Afganistan'ın başkenti Kabil'den Türk Hava Kuvvetlerine ait A400 M tipi nakliye uçağıyla önce Pakistan'a, buradan da Türk Hava Yollarının (THY) seferiyle İstanbul'a getirilen vatandaşlar yaşadıklarını anlattı. Kabil'de işletme sahibi Rafet Gürbüz, havalimanındaki basın mensuplarına yaptığı açıklamada, askeri uçakla Kabil'den İslamabad'a geçtiklerini söyledi. İslamabad'ta iyi karşılandıkların belirten Gürbüz, " Orada çalışan sivil işletmecileriz. Herhangi bir sorunumuz olmadı. Oradaki hiçbir vatandaşımızın ve askerimizin de burnu kanamadan ülkemize gelir inşallah." dedi.

"Taliban'ın bir zulmü var mı?"

Gürbüz, Taliban güçlerinin Kabil'e girmesinden sonra gençlerin yurt dışına çıkmak istediğini dile getirerek, şöyle devam etti: " Özellikle işsiz gençler, Taliban korkusundan ziyade doğal olarak Avrupa ülkelerine ve Türkiye gitmek istiyorlar. Çünkü ekonomik kaygıları var. Bu fırsatı değerlendirmek istiyorlar. Benim gözlemlerinden biri o. 7 yıldır oradayız. 'Taliban'ın  zulmü var mı?' denilecek olursa biz görmedik, duymadık. Çalıştırdığımız Afgan arkadaşlarımız hepsi Amerika'ya gitti özellikle. Durum öyle olunca biz de işletmelerimizi kapattık"

"Bütün Afganistan'da kaos var" 

Anestezi uzmanı Mert Yamaç ise Kabil'de havalimanına ulaştıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını dile getirdi. Kabil'de durumun karışık olduğuna dikkati çeken Yamaç, "Bütün yönetim Taliban'ın eline geçti. Bütün çarşı ve dükkanlar kapalı. Bütün Afganistan'da kaos var" değerlendirmesinde bulundu. 

Haber Merkezi-AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir