• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Barajlar bölgesinde fahiş elektrik faturaları halka zulümdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Konuyla ilgili halktan yoğun şikâyet aldıklarını belirten HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, yaptığı açıklamada, önceki ayda gelen elektrik faturalarının iki katı fazla gelmesinin halkın belini kırdığını ifade etti.

 

Esnafın ve halkın bu durumdan muzdarip olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, barajlar bölgesi olan bölgede faturaların bu kadar yüksek gelmesinin büyük bir zulüm olduğunu söyledi.

Yetkililere seslenen Şahin, halkın elektrik firmalarının insafına bırakılmaması gerektiğini, devletin sorunun çözümüne yönelik bir an önce harekete geçmesini istedi.

“300 lira gelen fatura bir ay sonra 600 liraya çıktı”

Şahin, “Son gülerde halkımızdan elektrik faturalarının yüksek gelmesi yönünde yoğun bir şikâyet alıyoruz. Vatandaşın daha önceki ayda 300 lira verdiği fatura, 600 liraya çıkmış, hatta faturalarının daha fazla geldiğini beyan edenler var. Halk ve esnaf özellikle bu durumdan çok şikâyetçi. Malum Batman çok sıcak bir il olduğundan halk klima açmadan dayanamıyor. Özellikle elektriğe yapılan son zamlar halkımızın belini kırdı. Esnafımız çok muzdarip ve şikâyetçidir.” ifadelerini kullandı.

“Halk elektrik firmalarının insafına bırakılmamalı”

Batman’ın etrafında birçok baraj olmasına rağmen halka indirimli elektrik verilmesi gerekirken fiyatların fahiş oranda yükseltildiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

“Batman ve bölgemiz neredeyse barajlar bölgesiyken elektriğin bu kadar pahalı verilmesi bu halka tamamen bir zulüm ve haksızlıktır. Devlet, sosyal devlet yapısı gereği bölge insanının durumunu düşünmesi gerekmektedir. Elektriğin halka bu kadar pahalı verilmesi insani ve vicdani değildir. Halkı elektrik firmalarının insafına bırakıyorlar. Elektrik firması da sadece kârını düşünüyor.”

“Halkımız çok mağdur ve ciddi bir haksızlığa uğruyor”

Yüksek elektrik faturaları karşısında halkın ve esnafın ciddi anlamda mağdur edildiğini belirten Şahin, “Asgari ücretle çalışan bir aileyi düşünün. Bin lira gibi bir kira ve bir o kadarda elektrik faturası verdiğinde ailesini nasıl geçindirecek? Halkımız bu anlamda çok muzdarip, çok mağdur ve ciddi bir haksızlığa uğruyor. Devlet yetkililerinin özellikle bölge inanına farklı politikalar geliştirmesi lazım. Halkımızı bu elektrik zulmünden kurtarması lazım.” ifadelerini kullandı.

Son olarak elektrik şirketlerinin denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, halkın firmanın insafına bırakılmamasını istedi.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir