• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Pentagon: Afgan kuvvetlerinin direniş göstermemesi hayal kırıklığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Afganistan'daki duruma ilişkin videokonferans yoluyla Kongre ve Senato üyelerine bilgi verdi.

Burada konuşan Austin, Afgan güçlerinin son günlerde Taliban tarafından ele geçirilen bölgelerde çok az direniş göstermesinin kendileri için "hayal kırıklığından öte” olduğunu belirtti.

Afgan ordusunu eğitmek ve donatmak için 20 yıl boyunca yatırım yapıldığını dile getiren Austin, "İrade gücünü ve liderliği satın alamazsınız" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley de El Kaide gibi terörist örgütlerin Afganistan’da yeniden örgütlenebileceğine dikkat çekti.

Milley, “Afganistan’daki durum büyük bir tehdide neden olabilir” dedi.

Biden, ulusal güvenlik ekibiyle Afganistan'daki son durumu ele aldı

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik ekibiyle Afganistan'daki son gelişmeleri ve ülkedeki Amerikalıların tahliyesiyle ilgili son durumu ele aldı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, halen Camp David'de bulunan Biden, aralarında Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Genelkurmay Başkanı Mark Milley ve CIA Direktörü William Burns'ün de olduğu çok sayıda isimle videokonferans üzerinden görüştü.

Görüşmede, ulusal güvenlik ekibiyle Afganistan'daki son gelişmeleri ele alan Biden, Kabil Büyükelçiliğinde ve bölgede bulunan Amerikalılar ile ABD'ye destek olan Afganların ülkeden tahliyesine yönelik operasyona ilişkin kapsamlı bir brifing aldı.

Biden, dünkü açıklamasında, Kabil'deki Amerikalıların tahliyesi için ülkeye gönderilen asker sayısını 5 bine çıkardığını duyurmuştu.

Kaynak; Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir